Programokkal kedveskedett a roma önkormányzat

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

Számos programot szervezett tavaly a 2014 októberében megválasztott Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A rendezvények mellett érdekképviseletet is ellátnak az irodájukban. Ezekről elnökük, Gilingerné Ráday Krisztina beszélt a Makói Városi Televízióban.

A makói önkormányzattól ingyen bérli a Kálvin utcai irodáját a helyi roma nemzetiségi önkormányzat március óta. Szervezetükben a helyiség megszerzése volt az egyik legfontosabb lépés, hiszen így tudnak segíteni bárkinek, pl. önéletrajzot írni, hivatalos leveleket értelmezni, ügyeket intézni.

A cigányok, hátrányos helyzetűek, honvédiak számára sok-sok programot szerveztek 2015-ben. Márciusban volt első rendezvényük, a cigányság világnapi programsorozat, mely három napot ölelt fel. Rendeztek kiállítást, filmvetítést és cigánybált is.

Nyáron került sor egy gasztronapra, ahol volt roma foci torna, családi programok és száz adag sertéspörkölt közös elfogyasztása. Külön városrésznapot rendeztek Honvédban, ahol a fellépők mellett az újabb közös étkezés vonzotta az embereket. Mint Gilingerné fogalmazott: ,,fontos, hogy minden rendezvényünkön legyen valami, amivel meg tudjuk mozgatni az embereket”.

Tavaly megemlékezték még a roma holokausztról és roma táncházat is tartottak, valamint a város magyarhertelendi táborába húsz hátrányos helyzetű gyermeket vittek el; idén negyvenet szeretnének.

Programok tehát voltak és lesznek bőséggel 2016-ban is. A Honvédban lakóknak beígért városrész rehabilitáció pedig idén indulhat.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá