Programokkal kedveskedett a roma önkormányzat

Az Európai Bizottság lebuktatta Lázárt
2016-01-28
Százegyen kapták meg heti betevőjüket
2016-01-28

[ad 1]

Számos programot szervezett tavaly a 2014 októberében megválasztott Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A rendezvények mellett érdekképviseletet is ellátnak az irodájukban. Ezekről elnökük, Gilingerné Ráday Krisztina beszélt a Makói Városi Televízióban.

A makói önkormányzattól ingyen bérli a Kálvin utcai irodáját a helyi roma nemzetiségi önkormányzat március óta. Szervezetükben a helyiség megszerzése volt az egyik legfontosabb lépés, hiszen így tudnak segíteni bárkinek, pl. önéletrajzot írni, hivatalos leveleket értelmezni, ügyeket intézni.

A cigányok, hátrányos helyzetűek, honvédiak számára sok-sok programot szerveztek 2015-ben. Márciusban volt első rendezvényük, a cigányság világnapi programsorozat, mely három napot ölelt fel. Rendeztek kiállítást, filmvetítést és cigánybált is.

Nyáron került sor egy gasztronapra, ahol volt roma foci torna, családi programok és száz adag sertéspörkölt közös elfogyasztása. Külön városrésznapot rendeztek Honvédban, ahol a fellépők mellett az újabb közös étkezés vonzotta az embereket. Mint Gilingerné fogalmazott: ,,fontos, hogy minden rendezvényünkön legyen valami, amivel meg tudjuk mozgatni az embereket”.

Tavaly megemlékezték még a roma holokausztról és roma táncházat is tartottak, valamint a város magyarhertelendi táborába húsz hátrányos helyzetű gyermeket vittek el; idén negyvenet szeretnének.

Programok tehát voltak és lesznek bőséggel 2016-ban is. A Honvédban lakóknak beígért városrész rehabilitáció pedig idén indulhat.

[ad 2]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük