Jobban kötődjenek Makóhoz a Páger-kuratórium tagjai!

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

Írásbeli javaslatban kéri Zeitler Ádám önkormányzati képviselő (Jobbik), hogy vizsgálják meg a rangos Páger-díj odaítéléséről döntő kuratórium személyi összetételét. Szerinte jobban erősíteni kellene a makói kötődést, például Szentpéteri Csillával, vagy Cseh Antallal.

A Páger Antal-díj óriási elismerés bármelyik színész számára, a díjátadó alkalmával Makóra szegeződik az ország figyelme. Fontos, hogy a díj rangját a jövőben is megtartsuk és Páger személyére is méltóképpen tudjunk emlékezni – indokolt Zeitler Ádám, amik alapján javasolja, hogy vizsgálják meg a legendás gyűrű odaítéléséről döntő szakmai kuratórium összetételét.

Véleménye szerint amennyiben átalakításra kerül sor, több makói kötődésű személlyel kellene működnie a kuratóriumnak, nem feltétlenül a színészvilágból, de a művészek közül. Ilyen szempontból Szentpéteri Csilla zongoraművész, vagy Cseh Antal operaénekes jó választás lenne, mindketten itt születtek.

A jelenlegi tagok: Hegedűs D. Géza színművész, Réz András filmesztéta, Kútvölgyi Erzsébet színművész, Szalma Tamás színművész és Gyarmathy Antal. Közülük Szalma Tamás városunkban született, Gyarmathy Antal pedig a színészóriás fiúunokája, a többiek nem kapcsolódnak szorosan Makóhoz.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá