Csuja Imre meghatódott a Páger-díj kapcsán

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

A Hagymaházban ünnepélyes keretek között Csuja Imre, Jászai Mari-díjas színművész vette át Páger Antal pecsétgyűrűjének másolatát. A kortárs magyar film egyik legfoglalkoztatottabb színésze tapsviharban kapta meg az elismerést.

A díjról

A makói képviselő testület a szakmai kuratórium javaslata alapján 2001 óta ítéli oda a Páger Antal-színészdíjat olyan művészeknek, akik élen járnak az eszköztelen színjátszásban és gyakorolják a págeri hitvallást. A kuratórium tagjai: Hegedűs D. Géza színművész, Réz András filmesztéta, Kútvölgyi Erzsébet színművész, Szalma Tamás színművész és Gyarmathy Antal, Páger unokája. Az elismerés Páger Antal arany pecsétgyűrűjének pontos mása.

1454870575-csuja

Az idei díjazott, Csuja Imre

A művész szerint egy Kossuth-, vagy egy Jászai-díjra a felterjesztés után lehet számítani 3-5 évvel, ám a Páger-díj sokkal személyesebb elismerés, ezt az átadót követő beszélgetésen mondta

Sokan nem tudják, ám nemzetközi filmekben is szerepelt: a Max von Sydow és Donald Sutherland fémjelezte X Polgártársban KGB-ügynököt játszott, a Kémjátszmában pedig azt kellett mondania Brad Pitt-nek szemtől szembe, hogy ,,Nine”.

A beszélgetésen több vicces, a megtörténtekor viszont egy kicsit kellemetlen történetet is elmesélt. Ezek közül az egyik, amikor színésztársa játékán annyira elcsodálkozott, hogy elfeledkezett róla, ő következik, mindez nézők előtt, színpadi produkción. – Mindig könnybe lábad a szemem, ha tehetséget látok, rájövök, hogy nem vagyok egyedül – mondta tréfálkozva.

Párhuzamok Páger munkásságával

Mindkettejüknek le kellett szokniuk a tájszólásról, utálnak szöveget tanulni és szegény családból származnak. – Ne beleéljük magunkat, hanem legyünk magunk a szereplők. Öröm, amikor megkapok egy szerepet és fel lehet fedezni a karaktert, mint egy nyomozó. Empatikusnak kell leni, ez a színészet lényege – jelentette ki Csuja Imre.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá