A migránsválság ellenére stabil maradt a megye közbiztonsága

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Dr. Balogh János vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes és dr. Lukács János r. dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője február 8-án értékelte a főkapitányság tavaly végzett munkáját.

Dr. Lukács János r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány elmondta: 2015 tekintélyt parancsoló év volt. A megye közbiztonsága az illegális migráció ellenére nem roppant össze, stabil maradt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a társszervekkel együttműködve kezelte a kialakult helyzetet.

Rendőri eljárásban 10735 bűncselekményt regisztráltunk 2015-ben. Kifejtette: a 100 ezer lakosra jutó bűncselekmények száma 2705 volt. Az elmúlt évben nem történt befejezett emberölés a megyében. A bűnügyi szakterületen a nyomozáseredményességi mutató 63,6 százalék, ami az elmúlt hat év legjobb értéke, jobb mint az országos átlag. A megye nyomozó hatóságai 1067 esetben – elmúlt hat év legmagasabb értéke – éltek a bíróság elé állítás jogintézményével, amiért köszönet illeti az ügyészséget és a bírságot.

Csongrád megyében továbbra sincs veszélyeztetett város vagy község, valamennyi település rendelkezik körzeti megbízottal. A közterületen töltött órák száma az Országos Rendőr-főkapitányság 19/24 programja eredményeként tovább nőtt, a 487 ezer óra az elmúlt hat év legjobb értéke.

684 személyi sérüléssel járó baleset történt, 27-en vesztették életüket. Minden 11. balesetben volt az okozó ittas.

A soha nem tapasztalt migránskrízisről szólva elmondta: 185384 illegális bevándorlóval intézkedtek a megye területén a rendőrök, és 507 embercsempészt – többet mint a megelőző négy évben összesen – fogtak el. „A soha nem tapasztalt helyzetben a próbát kiálltuk, a tanulópénzt megfizettük”- fogalmazott a megyei rendőrfőkapitány.

A Schengeni Információs Rendszer 6145 találatot jelzett, főként körözött gépjárművet és személyt adtak át a megye rendőrei a körözést elrendelő hatóságoknak.

Dr. Balogh János r. vezérőrnagy gratulált a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2015-ös évben nyújtott tevékenységéhez. Kiemelte, annak ellenére nem nőtt számottevően a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma, hogy a megye élharcosa volt a migrációs helyzet kezelésének.

(police.hu nyomán)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá