Fellép az állatkínzás ellen és támogatja az állatvédelmet a makói Jobbik IT

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

A Jobbik Makói Ifjúsági Tagozata úgy véli, hogy nem csak országosan, hanem helyben is nélkülözhetetlen az állatkínzás elleni fellépés és az állatvédelem jelenlegi helyzetének radikális megváltoztatása – írja Tézsla Gábor, az ifjúsági tagozat tagja, portálunknak eljuttatott közleményében.

A párt országos kezdeményezésével teljes mértékben egyetértünk és támogatjuk is azt, de kiegészítésül hozzávennénk az állatőrséget és az állatok háztartásonkénti összeírását, ami egy központi rendszerben lenne tárolva, így lehetőséget adva az állatok egészségügyi állapotának ellenőrzésére, a helyzet felmérésére – írja a közlemény.

Szerintük elkeserítő dolog, hogy Magyarországon az állatvédelem helyzete olyan siralmas, hogy a haszon nélküli, önerőből és adományokból fenntartott menhelyek, állatotthonok részére a kormány semmiféle támogatást nem nyújt, miközben ez segíthetné ezek fenntartását, korszerűsítését vagy éppen új menhelyek kialakítását.

Fontosnak tartják, hogy szigorítsák az állatkínzásról szóló törvényeket és emeljék a kiszabható büntetések mértékét.

A helyi lakosok is nap mint nap tapasztalhatják az állatmenhelyek, állatvédelem hiányát. Erre bizonyítékként szolgál a városban lévő számottevő kóbor állat, mely veszélyezteti biztonságunkat, egészségügyi állapotunkat, rontja közérzetünket – írják.

Elengedhetetlennek tartják, hogy legalább évente az állatok átessenek egy kötelező állatorvosi vizsgálaton.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá