Bécsi keringőkkel és zöld gombokkal báloztak a gimisek

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Három osztály 77 végzőse kapott zöld gombot a József Attila Gimnázium péntek esti bálján. Makón egyedüliként csak a gimiben adnak gombot szalag helyett, a sikeres érettségi után jöhet a sárga színű.

DSCF6376

79 nap van hátra az érettségiig, ebből 48 tanítási nap, 130 nap múlva átadjuk az érettségi bizonyítványokat – sorolta a számokat Rója István igazgató a köszöntőjében egy több méter hosszú papírból. Szerencsére nem órákig méltatta a rendezvényt, csak poénnak szánta, viszont kiemelte azt, hogy megfelelő tudást adtak a végzős diákoknak, valamint megemlékezett Budainé Keczer Csilla, tavaly elhunyt tanárnőről.

DSCF6500

Az esten több tanuló is műsort adott, így Medvey Orsolya Rita, Sipos Bence, Balogh Fanni, Molnár Bettina, Rácz Krisztina, Kupecz Annamária, Műhelyi Felícia, Juhász István, sőt még Nyáry Ágnes pedagógus is, valamint Setényiné Rácz Gabriella kamarazenekara. Mindhárom tizenkettedikes osztály bécsi keringőt járt.

– Először nehezen mentek a lépések, de később örömünket leltünk benne és könnyedén vettük – árulta el Engedi Norbert. Véleménye szerint a két évvel ezelőtti, három napos budapesti kirándulás volt a legkedvesebb közösségi élmény, összekovácsolódott az osztály. A gomb számára megkönnyebbülést jelent, hiszen túl vannak rajta, viszont most már közeleg az érettségi; a magyartól fél egy kicsit. Utána Szegeden televíziós műsorkészítést szeretne tanulni.

DSCF6700

Petrovics Attila is úgy érzi, nehéz volt a táncot megtanulni, a fiúk-lányok ruhaválasztása sem volt zökkenőmentes, de végül minden összeállt és jól sikerült a műsor, a tapsból és a tekintetekből kiindulva. – Nagyon sok munka van ebbe a kis gombba, tanulás, dolgozat, örülök, hogy megkaptam – mondta vidáman. Attila 12 éve gitározik, Szegedre a zeneművészeti karra szeretne felvételt nyerni. Ma, azaz szombat este tanárával egy órás koncertet ad majd a Hotel Gloriusban.

A gombavató további képeit a galériában találhatják.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá