A fideszes földbárók most a sofőrjeik miatt kerülhetnek bajba

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

A Jobbik el fogja számoltatni a földrablókat – ígéri közleményében Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A legerősebb ellenzéki párt agrárpolitikusa közleményében törvényesített kiskapuk állatorvosi lovának nevezte a fideszes Győrffy Balázs és Simonka György földszerzéseit.

Korábban lapunk többször is foglalkozott már Győrffy Balázs földvásárlásokban betöltött szerepével, és minduntalan meg kellett állapítanunk, hogy igaz az a fideszes dakota megállapítás: sokat ér jókor, jó helyen lenni.

Azonban néha a legjobbaknak is szüksége van segítségre, így Győrffy Balázs is kénytelen volt igénybe venni a sofőrje szolgálatait – és nem csak ezért, hogy eljusson a licitekre.

Győrffy Balázs államtitkár, a Nemzeti Agrárkamara fideszes elnöke

“úgy jutott földvásárlási pozícióba, hogy sofőrjét strómanként alkalmazta, az ő nevére, képviselői tiszteletdíját fedezetként felajánlva több százmillió forint hitelt vetetett fel. Majd a birtoktestekből egy-egy (!) hektárt cserével megszerzett, így elővásárlási joga keletkezett, ezt felhasználva, a hitel átvállalásával megvásárolta a földeket”

– figyelmeztet Magyar Zoltán.

muppets1

A sajtóhírekből kiderült, hogy Simonka György szintén sofőrjét használta strómanként, és ő is kezességként ajánlotta fel képviselői tiszteletdíját.

Itt azonban felmerült egy kis probléma, hiszen a földszerző vélhetően nem fog beköltözni az ott levő leromlott állapotú házba, a jobbikos honatya vélelme szerint csak a várható haszonra hajtanak.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy míg magyar családok számára szigorú feltételekhez kötik a hitelhez jutást, addig a fideszes politikusok sofőrjei számára ez a lehetőség több százmillió forint értékben is adott, elég hozzá a jó kapcsolat.

Úgy véljük, mind a két fideszes korrupciógyanús földszerzése felveti a rosszhiszemű joggyakorlás és a színlelt szerződés gyanúját, ezért feljelentést teszünk

– fogalmazott Magyar Zoltán.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá