Ma is szívesen emlékszik vissza a kiszombori évekre Lehota István

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

[ad 1]

Tizenkét évig erősítette játékosként és edzőként a kiszombori labdarúgó csapatot Lehota István. A volt NB1-es, háromszoros válogatott ma is úgy beszél minden Zomboron történt pillanatról, mintha tegnap történt volna.

Dunaújváros, Pécs, Veszprém, Stadler, SZEAC, majd a Tápé érintésével igazolt 37 évesen Kiszomborra Lehota István. A Pécs színeiben az Old Traffordon is pályára lépő; NDK, Svédország és Jugoszlávia ellen címeres mezt húzó, most 52 éves edző mesélt a kiszombori évekről.

539730_393068674089819_250402401_nA Manchester United ellen Pécsen

Hogyan kerül az NB1-ben kétszáztizenegyszer pályára lépő játékos Kiszomborra?

Szerződtetésekor 37 éves volt. 1999 tavaszáig, – a megszűnésig, – az NB2-es Szegedi EAC-ban játszott, utána Szentmihályon edző lett, majd Tápé következett. Ott a szezon végeztével nagy változások történtek, többen gondolkoztak, hogy elszerződnek, közéjük tartozott Lehó is. Sokáig nem kellett morfondírozni, mert jött egy hirtelen lehetőség. – Egy barátomat elvittem edzésre, majd amíg a kocsiban várakoztam odajött hozzám Kutasi László edző és Szirbik Imre elnök, hogy egy játékos eligazolt, helyette kellene valaki. Bementünk az öltözőbe és 15 perc múlva már kiszombori lettem – mesélte.

A legkedvesebb emlékek

– Magában a légkörben jó volt játszani, a szurkolók, a megyében ismert B-közepünk előtt; Szirbik Imre nagyon nagy szeretettel volt a csapat iránt, valamint a megyei bajnoki címek, azok közül is a legelső. A siker után még másnap délután is tartott az ünneplés – árulta el.

183203_145881035475252_3489251_nA kiszombori ,,öregfiúk”

Kiszombor-Videoton FC 1-1 2000. július 26.

A gárda történelmének legemlékezetesebb találkozóját vívta a Magyar kupában az élvonalbeli Videoton ellen. A kék-sárgáknál Lehota is a pályán volt. – Kutasi azt mondta nekem: két éve még az NB1-ben voltál, fel tudod venni velük a tempót, középhátvéd leszel. Aztán azon a poszton is maradtam – mondta nevetve, majd hozzátette: két-három nagyobb helyzete volt a fehérváriaknak, de nem volt érdemtelen az eredményük.

Kiszombor-Videoton FC 1-1 (0-1)
Kiszombor, 800 néző, vezette: Ábrahám Attila (Balajti, Georgiu)

Kiszombor: Csehó – Fancsali (Gera, a szünetben), Lehota István, Simon Sz., Szűcs K. – Varga S., Szebehelyi (Rau S., a szünetben), Miklós Z., Papp J. – Szentmártoni, Horváth L. Edző: Kutasi László.
Videoton: Bíró – Csordás, Szalai Cs., Lévai (Boda, a szünetben) – Szalai Tamás (Hosnyánszki, a szünetben), Lendvai, Csillag Krisztián (Havrán, 75. p.), Zombori András, Bány – Földes, Gyurováth. Edző: Csongrádi Ferenc.

Gólszerző: Miklós Z. (11-esbõl), ill. Szalai T.

374116_132215296929151_459338489_nA kiszombori kispadon

Az utolsó szezon

Lehota utolsó kiszombori évére, amikor már játékos-edzőként tevékenykedett, alaposan megcsappant a létszám. A heti három edzés kettőre, majd egyre csökkent, azon se voltak többen hatnál. – Kádár Zoli 4-5 éve nem játszott, de szerdán leigazoltuk és vasárnap már játszott Üllésen. Megcsináltuk az én játékengedélyemet és a szintén több mint 40 éves Márki Feriét is. Bizonyos szempontból ez is siker, hogy egy ilyen csapattal a 12. helyen zártunk a 16-ból – értékelte a 2010/11-es szezont.

Lehó a községben töltött évek után a SZEOL-nál lett utánpótlás edző, majd tavaly nyár óta a megye 2-ben szereplő Deszk vezetőedzőjeként dolgozik.

(fotók: facebook)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares