Nem lesz adómentesség Makón

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

A makói képviselő testület úgy döntött, nem küldik kidolgozásra Zeitler Ádám (Jobbik) javaslatát, aki helyi adómentességet adott volna a három vagy több gyerekes családoknak.

Módosította volna a helyi adókról szóló önkormányzati rendeletet Zeitler Ádám, a Jobbik makói önkormányzati képviselője. A makói lakcímmel rendelkező három vagy több gyermeket nevelő magánszemélyek teljes adómentességet kaptak volna, nem kellene kommunális adót fizetniük.

A testület a szerdai ülésen fogadhatta volna el az indítványt, ami alapján elkezdték volna kidolgozni a konkrét módosítást, ám Farkas Éva Erzsébet polgármester ,,nem látott lehetőséget a jobbikos javaslat támogatására, hiszen az év folyamán több támogatást is kapnak a családok.”

Az ülésen elhangzott: a szociális támogatások 25%-al nőnek a tavalyiakhoz képest, ennek ellenére csökkent a szociális ellátásra fordítható pénz a magas iparűzési források miatt, de a kormányhivatal átvállalja azok finanszírozását.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá