Idén is teljesítené az El Caminot Fodor Ferenc

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

El Camino és más teljesítménytúrák – ez volt a címe a makói Fodor Ferenc előadásának, melyet csütörtök este tartott a könyvtárban, a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében. Az ESC informatikai üzlet tulajdonosa mesélt a 2014 januárja és napjaink között teljesített túráiról.

DSCN0821

– Ezen a kicsi, lapos Alföldön is rengeteg túralehetőség van – jelentette ki Fodor Ferenc. A megszállott túrázó az elmúlt két évben számos útvonalon járt, ennek megkoronázása volt az El Camino zarándokút teljesítése, de emellett volt több kisebb is. Kiemelendő a Híd túl messze van program, melynek Szeged-Makó 33 kilométeres távolságát már ’92 óta végigjárja, valamint az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett futós-gyaloglós távok.

DSCN0824

Mi motivál? – kérdeztük tőle. Egyszerre lesétált már 40, 35, 30, de 51 kilométert is. Az őszi 21 kilométeres gyalogtúrán háromszor végigment már, de épphogy nem tudta három órán belül teljesíteni. – Az ember mindig keresi teljesítményének a határait, a legnagyobb ellenségünk saját magunk. Meg kell próbálnunk egyre jobbnak lenni – fogalmazott.

A túrázó a következő útját még nem tudja, de nagy álma, hogy még egyszer végigmenjen a 800 kilométer hosszú El Caminon egy másik útvonalon.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá