Új tűzoltó kezdte meg szolgálatát Makón

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Két új tűzoltó kezdte meg szolgálatát Csongrád megyében. Varga Martin Makón, Varga Ferenc pedig a szegedi laktanyában kezdte meg szolgálatát.

wm (1)

Édesapja több mint húsz éven át szolgált a makói parancsnokságon tűzoltóként, mégsem emiatt választotta ezt a hivatást Varga Martin tű. őrmester. A 21 éves fiatalember már korábban elhatározta: mindenképp olyan munkakörben szeretne dolgozni, ahol másokon tud segíteni.

2015. szeptemberében kezdte meg szakirányú tanulmányait a rendészeti alapismeretek két hónapos képzésén, majd több mint három hónapon át tartott a tűzoltó szakképzés Budapesten. A fiatal őrmester elmondta, használható tudást kaptak a tanfolyamon, amely a gyakorlati órákkal kiegészítve megfelelően felkészítette a hallgatókat a tűzoltói hivatás gyakorlására.

Martin február tizenhetedikén, reggel fél nyolckor vette fel élete első szolgálatát a makói hivatásos tűzoltó-parancsnokságon. A délutáni órákra már sikerült beilleszkednie és megismerkednie a laktanya „A” szolgálati csoportjával. Az ifjú tűzoltó elmondta, társai azonnal befogadták, úgy érzi szakmailag és emberileg is számíthat majd társai segítségére.

wm

Varga Ferenc tű. őrmesternek már nem volt ismeretlen a hivatásos életforma, hiszen 2003 óta a honvédség kötelékében szolgált Hódmezővásárhelyen. Munkája sok külföldi utazással járt, amelyet nehezen tudott összeegyeztetni a családi élettel. Most tizenegy hónapos a gyermeke, akivel tűzoltóként sokkal több időt tud együtt tölteni.

Varga Ferenc szintén februárban végzett a tűzoltó szakképzésen. Február tizenhetedikén, „B” csoportos tűzoltóként kezdte meg első szolgálatát a szegedi parancsnokságon. Délután kettő órakor már elmondhatta, hogy mozgalmas első napon van túl, hiszen gyakorlat és riasztás is volt már.

Az őrmester kiemelte, hogy a képzésen kapott tudást minél hamarabb szeretné a mindennapi beavatkozások során a gyakorlatban is elmélyíteni.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares