Szemből is behajthatnának az egyirányú utcákba

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

Zeitler Ádám (Jobbik) önkormányzati képviselő azt javasolja, hogy más városok példájából kiindulva Makón is teremtsék meg a lehetőset arra, hogy az egyirányú utcákba a kerékpárosok behajthassanak szemből, amennyiben biztonságosan megoldható lenne.

Makó hagyományosan kerékpárosbarát település, több díjat is nyert az elmúlt években, ám egy, a kétkerekűek szerelmeseit érintő intézkedés még nem történt meg. Több városban bevett gyakorlat, hogy az egyirányú- és a mindkét irányból behajtani tilos utcákban kiegészítő táblákat helyeznek ki, mely alapján a biciklisek szabályosan tekerhetnek ott.

Zeitler Ádám települési képviselő írásbeli javaslatot adott be, hogy ez a megoldás megszülethessen Makón; kéri, hogy vizsgálják ki a lehetőségét.

Természetesen a kiegészítő táblák kihelyezésének feltétele, hogy a közlekedés biztonságos maradjon.

(fotó: Internet)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá