Migránsok fogtak fegyvert magyar határőrökre Csongrád megyében

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

Fegyveres incidensre került sor a Csongrád–megyei magyar határszakaszon pénteken kora reggel – írja a Magyar Idők online kiadása.

Majdnem fegyverhasználattal járt egy incidens a Csongrád–megyei magyar határszakaszon péntek kora reggel – tudta meg a Magyar Idők.

A magyar rendőrök és katonák azt látták, hogy a határszakasz szerb oldaláról a migránsok egy nagyobb csoportjából csőre töltött kézifegyvert fognak rájuk.

A határvédelmi szolgálatot teljesítő katonák erre reagálva, a rájuk vonatkozó szabályok szerint tüzelőállást vettek fel, de nem lőttek.

A migránscsoport ennek hatására elvonult.

A lap információi szerint a kiváló szerb-magyar együttműködésnek köszönhetően, a magyar hatóságok jelzése után a szerbeknek sikerült elfogni a csoportot, de ekkor nem találtak náluk fegyvert.

Pénteken egy másik súlyos eset is történt a magyar-szerb határnál. A Magyar Idők forrásai szerint Mórahalomnál, a magyar oldalon két rendőrautó lezárta az utat, de a hatósági zárat egy embercsempész gépjármű áttörte.

Itt a rendőrök már kénytelenek voltak használni a fegyvereiket.

(hirado.hu, fotó: archív)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá