Több mint száz javítást végeztek el a közmunkások tavaly

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Idén 60 millió forintból gazdálkodhat a Makói Városgazdálkodási Nkft. Az önkormányzati tulajdonú cég tovább folytatja a hagyományos közfoglalkoztatotti- és a Start munkaprogramot, felújítaná a távhő rendszert, illetve biztató a kalandpart látogatottsága. Ezeket Nagy Nándor ügyvezető mondta a Városi Televízióban.

Idén négy millió forinttal kap több városi támogatást a cég a tavalyihoz képest, ez a kötelező minimálbér emelést tartalmazza. Állandó jelleggel 68-an dolgoznak a cégnél, a nyári szezonban ez a létszám 105-ig emelkedik majd.

Start munkaprogram

Márciustól várhatóan 400-450 fővel végzik el a belvíz elvezetők, közutak, járdák karbantartását, felújítását, valamint új elem, hogy önkormányzati lakásokat újítanak fel.

Tavaly 140 lakossági panasszal összefüggő javítást, karbantartást végeztek el.

A program keretében tavaly először termesztettek burgonyát és petrezselymet 2 hektáron. Előbbiből 60, utóbbiból 10 mázsát szedtek fel. Ezek zömét nagycsaládosok és rászorulók kapták. Idén ez a terület 8 hektár lesz és kibővül vöröshagymával és olajtökkel. A Kelemen László utcán fóliasátort állítottak, ahol egynyári növényeket ültettek, idén egy másik sátorban paprikával és paradicsommal is foglalkoznak majd.

Távhő

799 lakást, valamint intézményeket, iskolákat, óvodákat és bölcsődéket lát el távhővel a cég. Nagy Nándor ismételten elnézést kért a lakóktól, hiszen néhányan nem megfelelő, némileg hibás számlát kaptak év elején. Ennek oka, hogy kénytelenek voltak új számlázó programot vásárolni és nem volt zökkenőmentes az átállás. Megemlítendő még, hogy a rendszert szeretnék pályázatból fejleszteni, a negyven éves hálózatra ráfér.

Maros-part, kalandpart

26%-al nőtt az árbevételük 2014-hez képest, elsősorban csoportokra, osztályokra lehet alapozniuk a jövőben. Nagy lehetőségek vannak még a marosi vízitúrákban, vízi turizmusban, ezek megszervezése, kialakítása folyamatban van.

A fentiek túl, a Városgazdálkodás Nkft.-hez tartozik többek között a piac, a gyepmesteri telep, a jégpálya és a magyarhertelendi tábor üzemeltetése.

(fotó: archív)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá