Mindent az állatokért: szombaton tüntettek, kedden adományt gyűjtöttek

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Mentett állatoknak és rászorulók kedvenceinek gyűjtött adományt ma délután Makón a Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat az egyik nagyáruháznál. A megmozdulás célja, hogy ne éhezzenek ezek a macskák és kutyák. A szervezet pár nappal ezelőtt országos tüntetést szervezett, melyben kérték, hogy állatkínzásért letöltendő börtönbüntetés járjon.

DSCN0866

Eledelek, játékok, felszerelések – főleg ezeket adományozták a bevásárlóközpontba látogatók a Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálatnak, akik 13 és 17 óra között várták a felajánlásokat. A mentett négylábúak és a rászorulók állatai kevés támogatást kapnak, ezért szervezték a gyűjtést. – Nem könnyű az embereket rávenni, de szerencsére sokan adományoztak. Makón több ilyen is volt már, a figyelemfelkeltés is célunk – tudtuk meg Meznerics Tündétől, az őrszolgálat ügyvezetőjétől.

Mint fogalmazott, szükség lenne Makón is önkéntesekre, akár a gyűjtésben vagy a szétosztásnál. Reméli, itt helyben is kialakul majd egy csoport.

Az egyesület február 20-án nagyszabású, országos tüntetéssorozatot hirdetett, melynek célja az volt, hogy az állatkínzók ne pénzbírságot vagy felfüggesztettet, hanem letöltendő börtönbüntetést kapjanak. Az utolsó csepp a pohárban a deteki alpolgármester fiának ügye volt. – Több mint száz szervezet csatlakozott és 36.000-en írták alá a petíciót. Szegeden kétszáznál is többen voltunk, Makóról is akadtak résztvevők – árulta el Bartháné Szerafimovszki Mirjam, az őrszolgálat egyik tagja.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá