Idén is jönnek a testvérvárosokból Makóra

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Rendkívüli testületi ülésen négy témában döntöttek a képviselők ma délután. Nagy ellenvetés nem volt, 15 perc alatt végeztek.

DSCN0895

Előbb a költségvetési rendelet, majd a Szervezeti és Működési Szabályzat technikai jellegű módosítását fogadták el.

Harmadikként az ,,Európa a Polgárokért” című pályázat beadásáról szavaztak, melynek részeként augusztus 18–21. között 150 fős delegáció érkezik a testvérvárosokból Makóra, úgy ahogy az tavaly is történt. Kulturális és szakmai programokkal erősítik a kapcsolatokat, a projekt értéke bruttó 22.000 euró, jelenlegi árfolyamon 6,7 millió forint. Dr. Török Miklós (DK) kérdésére elhangzott, ha nem nyerik el rá a forrást, akkor is megrendezik a találkozót.

DSCN0889

Végül szintén egy beadandó pályázatról döntöttek. A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok emlékévével kapcsolatban hét rendhagyó történelemóra lesz középiskolásoknak, neves előadókkal szeptember 5. és október 23. között. A támogatás értéke bruttó 5 millió forint.

Az ülésen Gáspár Sándor (MSZP) és dr. Hadik György (Fidesz) nem vett részt.

[ad 1]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá