Vizsgálóbizottságot állítanának fel az NVI-nél történtek miatt

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Nem tűr halasztást, hogy alapos vizsgálat induljon a Nemzeti Választási Irodánál történt botrány ügyében, ezért a Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi – áll a párt szerdai közleményében.

Mint írják, az elmúlt 26 év mélypontjának is tekinthető, hogy fideszes hátszéllel verőlegényeket irányítottak egy közintézményhez. Mindezt annak érdekében tették, hogy megakadályozzák a társadalmi akarat kinyilvánítását egy fontos kérdésben, amelynek sikere – mint minden országos népszavazás esetében – akár a kormány hatalmát is megrengethette volna.

A hatalom fél, ezért egészen elképesztő eszközökhöz nyúl, amelyek eddig csak egyes elmaradott afrikai vagy ázsiai országok diktatúráira volt jellemző.

A Jobbik szerint nem maradhat titokban, ki küldte a Nemzeti Választási Irodához az alkotmányos jogokra és népszavazásra különleges érdeklődést mutató fiatalembereket, és mennyit fizettek nekik. A Fidesz is jobban járna, ha abbahagyná a ködösítést, az arrogáns, pökhendi mellébeszélést, s bátran támogatna egy jobbikos vezetéssel felálló vizsgálóbizottságot, amely minden érintett meghallgatásával pontosan utánajárna, kik állnak a maffiamódszerek mögött.

A Jobbik hétfőn leadja a vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó indítványát a szükséges számú aláírásokkal, utána a kormánytöbbség bátorságán múlik, hajlandó lesz-e feltárni az úgynevezett rendszerváltás óta eltelt két és fél évtized egyik legsötétebb momentumát

– áll a közleményben.

Apáti István, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a Nemzeti Választási Iroda épületénél történtek ízelítőt adtak abból, hogy milyen lenne a rendeleti kormányzás. Újságírói kérdésre kijelentette, hogy parlamenti vizsgálóbizottságnak kell kideríteni, a politikai célra használt „figurákat” ki rendelte meg, miért voltak jelen, illetve van-e ennek anyagi háttere. Szerinte meg kell hallgatni Kubatov Gábort, a Fidesz alelnökét, mert„elég valószínű”, hogy köze lehet az ügyhöz. Hozzátette: meg kell vizsgálni a telefonos híváslistákat is, hogy kiderüljön, mi az incidens szervezői háttere.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá