Lezárták Makó utóellenőrzését

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte Makó város utóellenőrzését. Az ÁSZ még 2013-ban ellenőrizte az Önkormányzat 2007-2011. közötti vagyongazdálkodását, a mostani utóellenőrzés a javaslatok hasznosítására elkészített intézkedési terv végrehajtását értékelte. Az ÁSZ megállapította, hogy az önkormányzat az intézkedési tervben előírt hat feladat közül hármat végrehajtott, kettőt részben teljesített, egyet pedig nem teljesített.

A 2011. július 1-jétől hatályos új számvevőszéki törvény előírása szerint az ellenőrzött szervezetek az ÁSZ javaslatainak hasznosítása érdekében intézkedési terv készítésére kötelezettek. Ezzel lezárult a következmények nélküli ellenőrzések korszaka, az ÁSZ ellenőrzési tevékenységében pedig megjelent az önálló utóellenőrzések rendszere. Az ÁSZ kiemelt figyelmet fordít ellenőrzési megállapításai fokozottabb hasznosítására, amely visszacsatolást jelent a döntéshozók és egyben az ellenőrzött szervezetek számára.

A több mint 24 ezer lakosú, Csongrád megyei Makó önkormányzatánál most lezárult utóellenőrzés célja annak megállapítása volt, hogy az ellenőrzött önkormányzat végrehajtotta-e a számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat. Az ellenőrzött időszak a számvevőszéki jelentés közzétételének napjától az utóellenőrzés megkezdéséig tartó időszak volt.

Az utóellenőrzés megállapításai szerint Makó város az intézkedési tervben meghatározott feladatait nem hajtotta végre maradéktalanul. Az utóellenőrzés szerint a polgármester a vagyon alakulásának figyelemmel kisérését, illetve a jegyző az önkormányzati honlapon közzétett adatok felülvizsgálatát részben teljesítette. A jegyző egy feladat – az ingatlanvagyon kataszter rendszer adatainak a földhivatali ingatlan-nyilvántartással történt dokumentált egyeztetése – végrehajtására nem intézkedett. Az ÁSZ felhívta a figyelmet a részben végrehajtott, illetve a végre nem hajtott intézkedésekből eredő kockázatokra.

(aszhirportal.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá