Tanulna, de nem tud, mert kerekesszékes

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Hiába nyert felvételt a Budapesti Gazdasági Egyetem kereskedelem és marketing szakára a makói Rácz Vivien, a tanulmányait nem tudta elkezdeni, mert nincs akadálymentes kollégium, ahol lakhatna. Emiatt az őszi és a tavaszi félévet is elhalasztotta. Ha szeptemberre nem oldódik meg a szállása, megszűnik a hallgatói jogviszonya.

A BGE-nek nincs akadálymentes kollégiuma, ezért a lány és családja több másik intézmény diákotthonait is felkereste, ám mindenhol elutasították, mondván nem lakhat ott, mert nem ott tanul, középiskolaiba pedig egyáltalán nem mehet. Ősszel levelet írtak az Emberi Erőforrások Minisztériumának, melyben kérték, hogy Vivi költözhessen vissza a mexikói úti kollégiumba, ahol a középiskolás évei alatt lakott. A válasz egy telefonhívás volt két hónappal később, majd semmi.

– Most két félévet halasztok, de többet nem lehet, mert megszűnik a tanulói jogviszonyom. Remélem, őszig születik valami megoldás – árulta el a lány. Miután kiderült, hogy nem tud járni az egyetemre, egy online tanfolyamot kezdett el, ahol webtervezést tanul, szeptemberben zárul a képzés.

Viviennek volt egy másik álma, ám erről is le kellett mondania. Divatmenedzsmenttel foglalkozott volna, járt Párizsban, sőt még Zoób Kati divattervezővel is találkozott, ám azok az iskolák, ahol ezt tanítják, nem akadálymentesítettek.

Vágyak, álmok, elképzelések. A 21 éves Rácz Vivien nagyon szeretne a társadalom hasznos tagja lenni, kamatoztatni tudását, ám a rendszer őt és kerekesszékes társait sem segíti, sőt…

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá