Makó nem kér a nagyfai migránsokból

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Rendkívüli testületi ülésen döntöttek arról a makói képviselők, hogy a nagyfai befogadó állomás megszüntetését kérik. Ezen kívül eszközöket adtak el az Alföldvíznek, engedélyezték az MVM Net Zrt.-nek, hogy állomást telepítsen a víztoronyra, földet adtak az ipari parkban a gazdaszövetkezetnek és megváltoztatták a Makói Medáliák díj kuratóriumi összetételét.

DSCN1045

Már a napirendet sem támogatta dr. Török Miklós (DK) önkormányzati képviselő, aki szerint alaptörvényt sért a befogadó állomás megszüntetése. Ezek miatt magáról a határozatról sem voksolt, kiment a teremből a szavazás idejére. Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette: Almási István vásárhelyi polgármester kérte, hogy rajtuk kívül Algyő, Maroslele és Makó is határozzon erről a kérdésről, hiszen biztonsági kockázatot jelent ezeknek a településeknek a menekültek ittléte.

DSCN1047

Az Alföldvíz közel 20 millió forintért vett eszközöket a Víziközműtől, ez a pénz tartalék keretbe kerül, fejlesztések önereje lehet a későbbiekben. Marosvári Attila (PSZM) szerint jobb lenne rendes ülésen dönteni erről pár hét múlva, adásvételi szerződéssel, garanciákkal kiegészítve az előterjesztést. Czirbus Gábor alpolgármester elmondta, hogy nem akarták tovább húzni a tranzakciót, illetve hogy a biztonságos működés miatt valószínűleg Makón maradnak a gépek.

Az ipari parkban területet szerzett a Maros Vidéki Gazdák Szövetkezete, akiknek az elnöke Kádár József képviselő (Fidesz), így kérte, hogy személyes érintettség miatt zárják ki a szavazásból. Végül arról döntöttek, hogy Mátó Erzsébet lemondása után Janáky Mariann lesz a Makói Medáliák elismerést odaítélő kuratórium tagja.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá