Bűnmegelőzési információs pont nyílt Mártélyon

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Több mint 10 millió forintot nyert a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól az a pályázat, melynek keretében négy alföldi megye kistelepülésein 100 Bűnmegelőzési információs pont jött létre. Csongrád megye egyik helyszíne Mártély.

A “Kisebb települések – nagyobb biztonságban. Négy megye összefogása a falvakban élőkért” elnevezésű projektben a főpályázó Békés Megyei Rendőr-főkapitányság mellett a Csongrád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vesz részt. A május közepéig tartó pályázattal a tervek szerint több mint 200 ezer embert érnek majd el.

bip9_0

A program keretein belül a kistelepülések frekventált helyein létrehozott Bűnmegelőzési információs pontokon a lakosság számtalan bűnmegelőzési témájú szórólapot talál, de arról is tájékoztatják őket, hogy mi a teendő akkor, ha a bűncselekmény már megtörtént.

A pályázatnak köszönhetően a négy megyei bűnmegelőzési osztály szervezésében lakossági fórumokat tartanak, rendőröknek és polgárőröknek szóló képzések valósulnak meg, kampányt szerveznek a kerékpárosok biztonságos közlekedése támogatására, illetve több mint 56 ezer háztartásba juttatják el a Pusztázó Hírmondó című információs kiadványt.

bip3_0

Borsos József, Mártély polgármestere az egyik helyi kisboltban kialakított Biztonsági információs pont átadása kapcsán elmondta: a településen nagyon jó az együttműködés a lakosság, a rendőrség és a polgárőrség között. A riadólánc kiválóan működik, ha a lakosok gyanús idegeneket észlelnek, azt azonnal jelzik a rendőrség felé, akik a lehető leggyorsabban reagálnak.

Dr. Harkai István r. alezredes, Hódmezővásárhely rendőrkapitánya szintén a jó lakossági kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta. Hozzátette: ennek is köszönhető, hogy Mártélyon az utóbbi években folyamatosan csökkent a bűncselekmények száma.

Amint azt M. Toronykőy Márta r. alezredes, megyei bűnmegelőzési osztályvezető elmondta, Csongrád megyében immár 20 éve működik a prevenciós célú Tanyaprogram. Egy másik pályázat keretében legutóbb 2014-ben nyílt lehetőség a külterületeken élőket megcélzó program átalakítására, bővítésére. A “Közösen a Dél-Alföldi Régió külterületeinek biztonságáért, az élhetőbb tanyavilágért” elnevezésű projekt több –az állampolgárok által kedvezően fogadott- eleme él tovább ebben az új, megyénként a 25 legkisebb lakosságszámmal rendelkező kistelepülésre kiterjesztett pályázatban.

(police.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá