Ezért jó szalonnát enni

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

Margarin, kontra vaj. Mangalica helyett házi sertés. Koleszterinnövelő tojás. Az elmúlt évtizedekben sok tévhitet próbáltak tudományosan megalapozott állításként feltüntetni, ezért halt ki majdnem a nyolcvanas évek végén a hazai mangalicaállomány, és fordítottak hátat az emberek a vajnak vagy a tojásnak.

Nemrégiben a szalonna is támadásnak volt kitéve, mondván, hogy a füstölt húsokkal együtt rákkeltő lehet. Ami biztos, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól.

Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó savat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét. Az érmelléki Érmihályfalván hagyománya van a szalonnaszemlének.

Érmihályfalva vásárszövetséget kötött több településsel. A szövetség célja, hogy bemutassa egy-egy régió és település finomságait. „Ezekkel a találkozókkal meg szeretnénk találni azokat a gazdákat, akik olyan formában tudják a gasztronómiai termékeket előállítani, mint annak idején a nagyanyáink tudták” – nyilatkozta a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában Nyakó József Érmihályfalva polgármestere.

(hirado.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá