A Parlamentben is szóba került a kerekesszékes Vivien ügye

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

Mint korábban beszámoltunk róla, a makói Rácz Vivien nem tudta elkezdeni budapesti felsőoktatási tanulmányait, mert nincs akadálymentes kollégium, ahol lakhatna. A problémát a Parlament egyik ülésén ismertette a jobbikos Vágó Sebestyén, amire válaszként elhangzott, hogy egyedi esetként megállapodást köthet az akadálymentesített kollégium és a nem akadálymentesített kollégiummal rendelkező iskola az elhelyezésről.

Szabó Róbert, a Jobbik makói alelnöke kereste fel az országgyűlésben dolgozó párttársait Rácz Vivien ügyével, nem véletlenül. A férfi a mozgássérült lány keresztapja, így született meg ez a megkeresés.

A Parlamentben Vágó Sebestyén közölte a problémát, kiemelte: ez nem egyedi eset, sokan nem tudnak tanulni a felsőoktatásban, mert kerekesszékesek. Dr. Palkovics László államtitkár válaszában elmondta, hogy 2018. szeptember elsejétől mindenhol biztosítva lesz az akadálymentes közlekedés. Azt javasolta, hogy

egyedi megoldásként megállapodást köthet a jelenlegi iskolája és egy olyan intézmény, aminek van akadálymentesített kollégiuma.

Bárhol is fog majd lakni Vivien, szeptember 1-ig meg kell találni a szállást, hiszen megszűnik a hallgatói jogviszonya, ha nem kezdi el az iskolát ősszel.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá