Orbán Viktor: ,,Vagy együtt, vagy sehogy! Ma ez a törvény.”

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum lépcsőin megtartott ünnepi beszédében természetesen nem az egészségügy, illetőleg az oktatás helyzetében ígért forradalmi változásokat, hanem a migrációs válság kapcsán tett több hangzatos kijelentést is. Ugyanakkor az egységes Európa, mint kívánatos cél, valamint az Európai Egyesült Államok, mint elkerülendő opció közti ellentmondást nem tudta feloldani.

Üdvözlégy születésed napján, magyar szabadság!

– nyitotta meg a beszédét a kormányfő, a távolban nem kis füttyszóval kísérve.

Orbán Viktor köszönetet mondott a jelenlévő lengyel légiónak, “veletek együtt üzenjük Brüsszelnek: több tiszteletet a lengyeleknek, több tiszteletet Lengyelországnak” – hangsúlyozta a politikus.

Ezután a kormányfő egy történelmi fejtegetésbe kezdett, amely során

egy egyenes vonalat fedezett fel az 1848-as, az 1956-os forradalmak, a rendszerváltás, valamint a fideszes Alaptörvény elfogadása(!) között.

A beszéd ezen részében elsősorban a külföldről támogatott bolsevikokkal riogatta az egybegyűlteket. Ugyanakkor olyan kijelentéseket is tett, mint hogy “nem szokott jóérzésű ember felcsapni forradalmárnak, ebből ritkán sülnek ki jó dolgok”, illetve “aki egyszerre két lépést akar megtenni, az orra bukik”.

Minden forradalom olyan, mint amilyenek azt csinálják – zárta le ezt a részt a fülkeforradalmista kormány miniszterelnöke.

Hát, ti mit csináltok? Hogyan sáfárkodtok az örökséggel? Ismeritek-e a magyarok törvényeit?

– nyúlt ismét vissza Orbán Viktor az 1848-as időkhöz.

Itt most arra futott ki a szóvirág, hogy feltehesse a kérdést:

rabok legyünk, vagy szabadok?

Ugyanis

“a magyarok sorsa úgy belenőtt az Unióba, hogy nem lehetünk szabadok, ha Európa sem az. A mi közös otthonunk, Európa nem szabad”.

S hogy miért nem szabad? Mert

“tilos kimondani, hogy nem menekültek érkeznek, hanem egy népvándorlás tart”.

Orbán Viktor szerint

“Brüsszelben azon dolgoznak, hogy minél gyorsabban betelepítsék a bevándorlókat, hogy az internacionálé előtt a terepet megtisztítsák, és hogy megalakuljon az Európai Egyesült Államok”.

De Európa népei lassan felébrednek, és lábra állnak, most talán megértették, hogy végveszély fenyegeti az életelveket – jelentette ki a kormányfő.

Hiszen

„a népvándorlás lassú víz”,

humanitárius problémának adja ki magát, de valójában térfoglalás – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint ahhoz hogy ezt megállítsuk „először Brüsszelt kell megfékezni”.

S a megoldás?

“Eljött az idő, hogy megkongassuk a vészharangot, hogy szövetségeseket gyűjtsünk, hogy megmentsük Európa jövőjét. Egységbe hívunk minden európai nemzetet, polgárt”

– rögzítette Orbán Viktor, hogy mégiscsak kívánatos lenne az egységes európai cselekvés.

“Ha összefogunk sikerül, vagy együtt, vagy sehogy! Ma ez a törvény”

– foglalta össze az ünnepi beszédét a miniszterelnök.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares