Gyerekeken segít az egykori magyar bajnok

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Utoljára négy évvel ezelőtt lépett ringbe Oltványi Dávid korábbi ökölvívó, többszörös magyar bajnok. Azóta edzői pályafutására fókuszál Algyőn, civilben gyerekekkel foglalkozik.

– Hirtelen fejeződött be a játékos karrierem, egyik napról a másikra kellett döntenem a civil élet és az aktív versenyzés között – mesélte a most 33 éves, a 2007-es chicagói vb tizedik helyezettje, Oltványi Dávid. A sportember a debreceni Bocskai István emlékversenyen bokszolt utoljára, de játékosként a két éve Makón megrendezett taekwondo magyar bajnokságon láthattuk utoljára küzdeni.

oltvanyi-david_amator-okolvivas_16020090525192535642Nem kímélte az ellenfeleket

Visszavonulása után az Algyői Sportkörnél kezdett el edzősködni, a mai napig ott tevékenykedik. – Még aktív időszakomban a Szegedi Box Klubnál néha segítettem Gaál Lászlónak a tréningeket megtartani, ez nagy előnyt jelentett – árulta el Dávid.

A nagyközségben 10-15 állandó fő látogatja az edzéseit, a hét évesektől egészen az ötvenesekig. – A technikai dolgok mellett az alázatot, az odaadást és a fegyelmet követelem meg, azokat amiket magammal szemben is támasztottam annak idején – fogalmazott.

DSCN1092Legutóbb pár nappal ezelőtt járt Makón az egyik tanítványával

A korábbi háromszoros magyar bajnok ha éppen nem edzést tart, versenyre kíséri tanítványát, vagy rója a kilométereket akkor dolgozik, méghozzá a szegedi Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál. Itt állami gondoskodásban élő gyermekek kultúr- és sportprogramjait szervezi.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá