Támadnak az éger pollenjei

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

A szegedi monitorozó állomáson mért adatok alapján a tizedik héten, március 7-13. között és a 11. héten, március 14-15. között térségünkben az erős allergének közül a mogyoró, a kőris és az éger, a közepes allergének közül pedig a ciprus- és tiszafafélék és a nyárfa pollenje volt jelen közepes vagy magas koncentrációban a légtérben.

A mogyoró pollenkoncentrációja a 11. héten újra a közepes tartományban alakult.

A kőris pollenszemeinek mennyisége a 10. héten közepes, a 11. héten pedig alacsony tartományban alakultak.

Az éger pollenje a 10. héten csak alacsony koncentrációban volt jelen a levegőben, a 11. hét elején azonban a pollenszám jelentősen megemelkedett, hétfőn elérte a közepes, kedden pedig a magas szintet.

A ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja a közepes-magas tartományban alakult.

A nyárfa virágporának mennyisége két napon (03.08., 03.10. és 03.13.) érte el a magas szintet, a többi napon pedig közepes koncentrációban fordult elő.

A fűz és a szilfa pollenjeinek mennyisége az alacsony tartományban alakult.

Észlelték továbbá a gyertyán, a tölgy és a nyír virágporát is, azonban még csak néhány szem fordul elő belőlük a levegőben.

A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma alacsony-közepes, a Cladosporium spóraszáma pedig alacsony volt.

(Csongrád Megyei Kormányhivatal)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá