45 nap elzárást kapott a notebookot almaként lemérő férfi

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Mint arról a hónap elején beszámoltunk, egy 36 éves férfi úgy próbált notebookot lopni az egyik szegedi bevásárlóközpontból, hogy az önkiszolgáló kasszánál almaként mérte le. A Szegedi Járásbíróság tegnap gyorsított bírósági eljárás keretében jogerősen bűnösnek mondta ki N. L. vádlottat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettében, ezért őt 45 nap elzárásra ítélte.

A jogerős ítélet tényállásának lényege szerint a vádlott március 4-én 15 óra körüli időben bement egy szegedi áruházba, majd annak műszaki cikk osztályán a kosarába helyezett egy 119.990,- forint értékű áruvédelmi eszközzel ellátott notebookot, amelyet a zöldség-gyümölcs osztályon lemért

és a Jonagold almának megfelelő feliratot a mérlegen megnyomva, az elkészült ragasztó felülettel ellátott 954,- forintról kiállított vonalkódot a tenyerére ragasztotta.

A vádlott ezt követően az önkiszolgáló kasszához ment, ahol a mérőpultra helyezte a notebookot, és tenyerét az áruleolvasóhoz tartva a Jonagold almának megfelelő 954,- forintot olvasta be a kasszába, végül a notebookot a már leolvasott termékek mellé helyezte.

A vádlott cselekményét észlelte az áruház egy dolgozója, aki a kasszától történő távozás után felszólította a vádlottat a termék és a blokk átadására, mely során megállapítást nyert, hogy a vádlott a termék valós árát nem fizette ki. A kár a műszaki cikk visszavételével megtérült.

A vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte.

(Szegedi Ítélőtábla sajtóosztály nyomán, fotó: illusztráció)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá