Reggel szóltak az aznapi törökországi indulásról a makói idegenvezetőnek

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Makón született, 2000 óta Kecskeméten él Ratkai János idegenvezető. A szakember két periódusban ún. telepített idegenvezetőként dolgozott Törökországban, jelenleg csoportkísérőként látja el ezt a feladatot. A könyvtárban olyan élményeiről tartott beszámolót, amikor magánemberként látogatott el az országba.

DSCN1450

2005-ben, majd 2006-ban félévet töltött el Törökországban Ratkai János, az elmúlt tíz évben busszal, csoportkísérőként tart idegenvezetést. A szerdai előadásában mégsem ezekről a tapasztalatairól, hanem szubjektív élményeiről mesélt az érdeklődőknek.

DSCN1454

Elárulta: tavaly nyáron a párjával utaztak el privátban, megmutatta neki azokat a helyeket, ahol eddig járt, dolgozott, közben pedig fotókat, videókat készített – többek között ezeket is látta a közönség a mai napon. – Érdemes elmenni oda és nem csak Isztambulba, az egy külön világot jelent – fogalmazott.

Úgy látja, óriási előrelépés megy végbe a nagyobb részben Ázsiában található államban, ezt már legelső kintléte alkalmával észrevette. – Nem is gondolná az ember, hogy mekkora a fejlődés egy keleti országhoz képest, ők kivételnek számítanak. Modern lakónegyedek épültek, jó utak, a műemlékeket pedig karbantartják – áradozott.

DSCN1461

Munkájával kapcsolatban az egyik legérdekesebb történet az volt, amikor hétköznap reggel csörgött a telefonja és egy utazási irodától keresték. Elmondták neki, hogy lebetegedett az idegenvezető, be kellene ugrania a helyére.

Az indulás aznap este volt.

A munkát elvállalta, gyors begyűjtötte az úticél tudnivalóit és rendben lezajlott az a több mint tíz nap Törökországban.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá