Lázárék magasan tesznek az átvert szegényekre

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Uniós pályázati forrást nyertek hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatására. A pénzzel leléptek, az átvert dolgozóknak papíron még van munkaszerződése, így semmilyen ellátásra nem jogosultak. A Miniszterelnökséget hidegen hagyja az egész történet, hiszen, mint tudjuk, “akinek nincs semmije, az annyit is ér”.

Az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) károsultjainak képviselői szerint a szervezet vezetői büntetlenül megússzák a “nagy átverést”, a kormányt pedig nem izgatja, hogy mi történt.

A károsultak képviselői által szombaton kiadott közleményben azt írják, a kormány azzal sem foglalkozik, hogy mi lesz a 2800 nyomorban, kilátástalan helyzetben élő károsulttal. Emlékeztetnek. Közel 10 hónapja tart a “kálváriájuk”, túlélték a karácsonyt, a hideg, fűtetlen lakásokat,

az őket kihasználó ESZOSZ-vezetők pedig “valahol süttetik a hasukat” büntetlenül.

A 2800 károsult januárban nyílt levélben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult, azt írták, sokan közülük emberhez méltatlan körülmények között élnek, mert június óta nem kapták meg fizetségüket.

Az ügy előzménye, hogy az ESZOSZ egy uniós projektben hátrányos helyzetű, alulképzett emberek foglalkoztatását vállalta, szerződést is kötött velük, mégsem fizette ki a bérüket. Az érintettek azonban –

éppen az érvényes munkaszerződésük miatt – nem jogosultak semmilyen ellátásra,

állami juttatásra, így a családjukat nem tudják eltartani.

A múlt évben egy kormányzati vizsgálat szabálytalanságokat tárt fel az ESZOSZ projektjénél, majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma fel is bontotta támogatási szerződését.

(alfahir.hu, fotó: archív)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá