Április bolondja: ezzel átverhet bárkit

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Akit ma lóvá tesznek, azt hívják április bolondjának. De ez a módszer nem csak április elsején működik.

Néhány kattintással bármelyik honlapot tökéletesen meg lehet hamisítani, még programozási alapismeretekre sincs szükség hozzá. Csak írjuk a böngészőbe, hogy http://clonezone.link, esetleg kattintsunk ide.

A Clone Zone felületén vagy kiválasztjuk egyet a világ legismertebb weboldalai közül – ehhez csak a „Get started now” gombra kell kattintani, vagy bármelyik, akár a népszerű hazai weboldalak egyikének a pontos címét (az url-t) írjuk a bal felső üres mezőbe, s nyomjunk a „Clone” gombra. A képernyőn a kiválasztott weboldal fog megjelenni: az oldal bármelyik képét rákattintva tetszőlegesre cserélhetjük, a címeket, szövegeket átszerkeszthetjük a lebegő menü használatával.

Íme portálunk legutóbb feltöltött helyi hírei, hirtelenjében beírt címekkel.

aprilis

Itt pedig az eredeti oldal képernyőfelvétele. Csak a kreativitás és a jó ízlés szabhat határt az átveréseknek.

eredeti

Akár figyelmeztetésnek is lehet venni a Clone Zone-t, hogy nem kell feltétlen hinni a szemünknek: pillanatok alatt készíthető ugyanis bármilyen fotóval, bármilyen szöveggel „hiteles” képernyőkép. Mindig érdemes legalább a képernyőn látható url-re pillantani: ha ott mondjuk nem a hellomagazine.com, hanem clonezone.link látható, okunk van gyanakodni.

Persze az url is kicserélhető, de az már több mint átverés.

(hirado.hu nyomán)

[ad 2]

 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá