Képkiállítása nyílt a Makón élő franciának

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Rouland Lionel-nek, francia amatőr festőnek nyílt kiállítása a könyvtárban péntek délután. A művész autodidakta módon tanult meg alkotni, párjával az év nagy részét Makón tölti.

DSCN1572

1953-ban Rouen-ben, Normandiában született Rouland Lionel, aki egész életét Franciaországban élte le, majd felesége halála után, már nyugdíjas korában itt talált új társat magának. Makón sok időt tölt, de hivatalosan külföldön lakik. Mindig is szerette a kertészetet, természetet, volt kézügyessége, de nem foglalkozott rajzolással, egészen néhány évvel ezelőttig.

DSCN1564

,,Ezt egy önkifejezési formának tekinti, kitölti a szabadidejét, szereti színekben kifejezni magát. Szép dolog, hogy az ember leéli az életét és még mindig van célja, új dolgokba vág bele”

– fogalmazott Bárdi Andrea művésztanár a megnyitójában.

Az akrillal festett képein főleg tájképek, kertek láthatók, arcokat ceruzával, filccel és tussal készített. – Lenyűgöző munkák ahhoz képest, hogy magától sajátította el a technikákat – jelentette ki a pedagógus.

DSCN1574

A kiállítást április 20-ig lehet megnézni a könyvtár olvasótermében.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá