Őrült meglepetés: ismét meghosszabították a Kovács Béla elleni nyomozást

Elkötötte a román a francia autót, Kiszomboron lebukott
2016-06-22
Nem volt tökéletes a jó tanuló-jó sportoló díjátadó
2016-06-22

Ismét meghosszabbította a nyomozást Kovács Béla állítólagos kémkedési ügyében az ügyészség. Immáron harmadszorra. Ha így folytatják, sikerülhet elhúzni az egész kabarét a 2018-as választásokig,  a nyomozást ugyanis 2017 végéig tudják kitolni.

Nagy Andrea, a KNYF szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Kovács Béla EP-képviselő ellen folyó nyomozás határidejét szeptember 20-áig hosszabbította meg az ügyészség.

Csak konkrétumok nem hangzottak el eddig

Mint ismert, 2014. május 12-én a legfőbb ügyész három nappal korábban diplomáciai úton Martin Schulz európai parlamenti elnökhöz fordult, kérve, hogy az EP függessze fel a jobbikos képviselő mentelmi jogát. A politikus ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havonta Moszkvába látogat. Kovács Béla több nyilatkozatban tagadta a kémkedés vádját.

d_kos20160217005-800x532
Egy magyar politikus Moszkvába látogat és találkozik Vlagyimir Putyinnal

Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő még október közepén, amikor az EP jogi bizottsága mentelmi jogának felfüggesztését javasolta, azt mondta: örül annak, hogy lassan vége lesz az ügyének, és reméli, hogy tisztességes eljárásban lesz része. Úgy tűnik azonban, hogy korán örült, mivel a kormányzatnak és kormánypártoknak nem érdeke, hogy gyorsan lezáruljon az ügy.

Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője tavaly november 5-én közölte az MTI-vel, hogy megérkezett az EP-től a hivatalos értesítés a képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről, és ezzel elhárult a jogi akadály a Kovács Béla elleni büntetőeljárás lefolytatása elől. Azt nem tette hozzá, hogy Kovács maga jelezte, hogy lemond a mentelmi jogáról, ugyanakkor jogilag ő ezt nem tehette meg, így tovább húzhatták az időt.

Tavaly decemberben Keresztes Imre főügyész tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Kovács Béla EP-képviselőt a KNYF. Közleménye szerint Kovács Béla a gyanúsítással szemben panasszal élt. A jobbikos politikus tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és érdemi védekezést terjesztett elő.

Az sajnos az MTI anyagából kifelejtődött, hogy Kovács Béla elleni nyomozást immáron harmadik alkalommal hosszabbítják meg, eredetileg 2015. december 20-ig kellett volna befejezni, de ennek határideje akár 2 évvel is meghosszabbítható.

Zsenialitás határát súroló Fidesz-közlemény

Ahogyan várható volt, az egyre inkább közröhej tárgyát képező nyomozgatás kapcsán a Fidesz is érezte a soha vissza nem térő alkalmat, ki is adtak egy olyan közleményt, amiben gyakorlatilag semmi sem igaz.

,,A Kovács Béla ügyében indított nyomozás kezdete óta, több mint egy éve várjuk Vona Gábor válaszát arra, hogy mennyi pénzért és milyen idegen hatalmaknak adta el magát a Jobbik. Vona Gábor azonban csak lapít, a pénzért és a hatalomért mindenre képes, falaz Európa legnagyobb korrupciós botrányához és sorra hátat fordít a Jobbik korábbi elveinek és politikusainak.”

(alfahir.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.