Farkas Flórián elmenekült, amikor az Unió kérdezte, hol a pénze

Újra meghosszabították a nyomozást a Vízművel kapcsolatban
2016-06-30
ÁNTSZ: figyelni kell a sópótlásra
2016-06-30

A cigány felzárkóztatásra adott milliárdok eltüntetésében való érintettsége miatt akarták meghallgatni Farkas Flórián miniszterelnöki biztost az Európai Csalás Elleni Hivatalban, de ő nem jelent meg.

A Népszabadság azt írja, Orbán Viktor biztosát “érintett személyként” hallgatták volna meg az elbukott Foglalkoztatási szövetkezetek – Híd a munka világába, valamint az Út a szakmaválasztáshoz TÁMOP-projektekről. A június 17-re kiírt eseményen viszont Farkas nem jelent meg.

A lap érdeklődésére az OLAF személyiségi jogokra és a folyamatban lévő vizsgálat érdekeire való hivatkozással nem adott ki információkat.

Mint arról a Magyar Nemzet nyomán beszámoltunk, már meghallgatták Hegedűs Istvánt is, aki Farkas Flóriánt követte az Országos Roma Önkormányzat elnöki posztján, de végül őt is megbuktatták. Az ORÖ Farkas Flórián időszakához köthető visszaélései olyan mértékűek voltak, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) meg se próbálta lehívni a projektre rendelkezésre álló uniós forrást. Nem mellesleg éppen ezért a felzárkóztatásra irányuló programot teljes egészében Magyarországnak kellett finanszíroznia, mintegy 1,6 milliárd forint értékben.

Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást, októberig meghosszabbítva, miután tisztázódott: az ORÖ a cigányok munkához juttatása helyett az erre szánt pénzt ingatlanvásárlásokra, és túlárazott tárgyi beszerzésekre költötte.

Farkas Flóriánt a botrányok ellenére sem hajlandó meneszteni Orbán Viktor miniszterelnök.

(alfahir.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.