Nagy siker a Jobbik IT Hallasd a hangod! kampánya

Átszervezhetik a nőgyógyászatot, a Városházához kerülhet Návay – testületi ülés volt Makón
2016-06-29
Újra meghosszabították a nyomozást a Vízművel kapcsolatban
2016-06-30

Befejeződött a Jobbik Ifjúsági Tagozat Hallasd a hangod! – Hangozzon el a Te véleményed is az Országgyűlésben! címen futó kampánya. Tézsla Gábor, a párt ifjúsági tagozatának makói elnöke portálunknak elmondta, hogy lehetővé tették a fiataloknak, hogy az oktatással kapcsolatos véleményüket, panaszuk elküldjék a Jobbik parlamenti képviselőinek.DSCN2373_kicsi

A legtöbb középiskolához eljutva személyesen 160 ezer szórólapot osztottak ki a tagok és az aktivisták. A beérkezett véleményeket három hónap alatt 17 felszólalásban, csaknem másfél órában ismertették a Jobbik képviselői az Országgyűlésben.

Tézsla Gábortól megtudtuk, hogy a temérdek beérkezett vélemény között a legtöbbször ismétlődő problémaként

  • a tananyag feldolgozhatatlan mennyisége,
  • az aránytalanul magas óraszámok és mindezek következményeként a túlterheltség jelentkezett,
  • kritika alá került a mindennapos testnevelés a tornatermek hiánya miatt,
  • a KLIK működésképtelensége,
  • valamint a silány minőségű, államosított tankönyvkiadás.

A panaszok mellett javaslatok, önálló ötletek is elhangoztak: jelentős igény mutatkozott a nyelvoktatás minőségi javítására és a nyelvvizsgák állami támogatására.

– A kampány egyedülálló és hiánypótló kezdeményezésnek számít, hiszen a pártok közül ilyen formában eddig senki sem folytatott párbeszédet a fiatalokkal – fogalmazott a makói elnök.

Hozzátette: a Jobbik eddig is és ezután is folyamatosan szembesíti a kormányt a problémákkal a diákok és tanárok érdekeit képviselve, kormányra kerülve pedig meg is valósítja a fiatalok programját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.