Kerisek az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny élén

Folytatódik a határvadász-képzés Csongrád megyében
2017-05-03
Újra üzemel oldalunk
2017-05-05

[ad 1] [ad 13]

A Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola két diákja, Igaz Tamás és Beke Dávid is részt vett az OSZTV pénzügyi-számviteli versenyén. Tamás az első, Dávid a negyedik helyet szerezte meg. Az iskola történetében egyedülálló sikerről sajtótájékoztatón számoltak be szerda délelőtt.

– Több országos verseny döntőjében is szerepeltek tanulóink, de ez kiemelkedik közülük – jelentette ki Kincses Tímea. Az igazgató kifejtette: 40 iskola 400 tanulója vett részt az előválogatóban, a négynapos, debreceni döntőbe pedig 70-en jutottak. A pontos eredményt a Nemzetgazdasági Minisztériumban tudták meg, ott volt a díjátadó.

A két tanuló sikere mellett az is kiderült, hogy a Keri összetettben az első helyet szerezte meg, így egy vándorkupát kaptak.

– Pipisné tanárnő javasolta az első félév közepén, hogy induljunk el. Attól kezdve sokat készültünk. Először el se hittem az eredményt – mesélte az első helyezett Igaz Tamás. A 13. osztályos fiú elmondta, hogy így nem kell szakmai vizsgát tenniük, hiszen a döntőben már vizsgafeladatokat oldottak meg. Ősztől pénzügyi-számviteli szakon tanulna tovább a szegedi egyetemen.

Beke Dávid úgy véli, hogy az önéletrajzában is jól fog mutatni a negyedik hely, hiszen az ország legjobbjai versenyeztek, ott sikerült ezt elérni. Emellett a felvételibe plusz pontot jelent neki a versenyhelyezés. Van is rá szükség, hiszen ő is a szegedi gazdaságtudományi karra szeretne felvételt nyerni.

A fiatalokat Surányiné Bálint Zsuzsanna, Horváth Erzsébet, Pipisné István Ildikó és Lovász Edit készítette fel.

[ad 14]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük