Férfi kézilabdázóink úgy érzik, kiköszörülték az őszi csorbát

Együttműködést kötöttünk a Rádió Ice-al
2017-05-22
A JAG korábbi igazgatójelöltje: ,,na te kis dög…te is vagy még?”
2017-05-22

Nagyszerű tavaszi menetelés után a 8. helyen zárt a Makói Kézilabda Club férfi csapata a 12 csapatos NB II-ben. Nagy-György Sándor szakosztályvezetővel és Gera Norbert vezetőedzővel értékeltük a szezont.

Ilyen gyengén sikerült ősz után mit tudtál a fiúknak mondani a tavaszi szezon előtt, hogyan lelkesítetted őket?

Gera Norbert: A lelkesedéssel az őszi szezonban sem volt probléma, hiszen a védekezésünk stabil volt és szerintem a védekezés jelentős része abból áll, hogy oda tudják tenni magukat a játékosok. Úgy próbáltam tartani a játékosokban a hitet és a lelket, hogy megpróbáltunk 1-2 új igazolással olyan minőségi javulást előidézni támadásban, hogy az őszi néhány gólos vereségek átforduljanak pozitív irányba.

Végül a harmadik meccs volt, amit hozni tudtatok tavasszal, akkor 41 gólt lőttetek az Orosházának. Az egy fordulópont volt?

G.N.: Az első forduló a Békéscsaba ellen volt. Nagyon akartunk, az új játékosok is hajtottak, de talán egy picit görcsösebben játszottunk, a végjátékra pedig kiesett Berta Gábor, aki az egész ősz legmeghatározóbb játékosa volt. A második meccsen a Kiskunfélegyháza ellen játszottunk, akkor csatlakozott hozzánk Mijin Dániel, de még nem érezte a többieket és az ellenfél is jobb erőkből állt.

Az Orosháza ellen összeértek a játékosok és egy rendkívül dinamikus mérkőzésen tudtunk 41 gólt lőni. Ott talán átbillentünk azon a negatív tézisen, hogy nem tudunk olyan sok gólt szerezni. Kiderült, hogy tudunk, ez pedig önbizalmat adott a folytatáshoz.

Pontosan. Utána megjött a lendület…

G.N.: Jó mérkőzéseket játszottunk, fegyelmezettek voltunk, akartuk a sikert, a fiúk megérezték a győzelem ízét. Visszajött az a hit, ami veszni látszott az ősszel. A védekezésünk ugyanúgy stabil volt, jó kapusteljesítmények voltak, valamint most támadásban is hozzá tudtunk tenni. Ennek a hármasnak az elegye eredményezte, hogy jöttek a sikeres mérkőzések tavasszal.

Szakosztályvezető úr hogyan látta ezt a tavaszi produkciót, ami messze felül múlta az őszit?

Nagy-György Sándor: Ősszel 5 pontot gyűjtöttünk, tavasszal pedig 13-at. Most csak háromszor kaptunk ki. 589 gólt dobtunk és 623-at kaptunk. Néhány játékos kiemelkedően játszott, pl. Endrei László, aki 145-öt szerzett (ebből 66-ot még Újkígyóson – szerk.), Fekete Gergő 101-et (ebből 54-et Újkígyóson), Papp Dániel 80-at, Szilágy Zoltán 72-t. Ősszel a góllövőink elmentek, akik jöttek helyettük, bepótolták a kieső találatokat. Úgy érzem, sikerült kiköszörülni az őszi csorbát.

A keretet mennyire sikerülhet egyben tartani a következő szezonra?

N-GY. S.: Jelen pillanatban nincsenek jelek arra, hogy lennének távozók. Mindenkivel leülünk egyesével tárgyalni, szeretnénk ha együtt maradna a csapat. Ez a keret nagy reményekre jogosult, főleg úgy, hogy még több fiatalt be akarunk kapcsolni. Szeretnénk ’97-es születésű fiúkat is igazolni.

Sajnos a Magyar Kézilabda Szövetség a ’97-eseket kivette a junior korosztályból. Sőt meg is szüntette a junior elnevezést, ifjúsági harmadosztályban indulnak az NB II-es klubok ifjúsági csapatai és itt ’98 és azután születettek játszhatnak majd. A ’97-esek így csak a felnőtt bajnokságokban jöhetnek számításba. Akik beférnek, azok az NB II-ben fognak szerepelni, akik elfoglaltság miatt nem tudnak rendszeresen járni, vagy még nem állnak rá készen, azok a megyei csapatunkban játszanak majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.