Nem csak körhíd, kilátó is épülhet a vásárhelyi elkerülőnél

Csak buliznak és beszélgetnek a fidelitasosok
2017-05-22
Körözött Audi Csanádpalotán
2017-05-22

Kilátóval bővítené a hódmezővásárhelyi önkormányzat az épülő északi elkerülő út körhídját. Sokan nem értik, mi szükség van arra a puszta közepén, a helyi ellenzék pedig a pénzügyi háttérre kíváncsi, a beruházáshoz ugyanis pályázat híján nem vehető igénybe uniós forrás – számol be róla a Hír TV.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. teljes beruházása mintegy 28 milliárd forintból valósul meg. Az építkezés hónapok óta tart. A város fideszes többségű közgyűlése az emeletes körforgalmat kilátóval gazdagítaná, amelyhez megvalósíthatósági tanulmányt rendelnek.

„A kilátó terve az önkormányzat képviselő-testülete által megfogalmazott kívánalom volt ebből a szempontból, és az önkormányzat adja a megbízást arra, hogy ez a tanulmányterv elkészüljön, amikor ez elkészült, bízunk benne, hogy egyrészről látjuk, fizikailag megvalósítható-e, másrészről a tervező megmondja azt, hogy ezt milyen formában, milyen magasan, illetve milyen anyagból kell elkészíteni. És utána beszélhetünk majd a költségekről”

– mondta Benkő Zsolt (Fidesz) önkormányzati képviselő.

„Azt sem látjuk, hogy milyen források vannak mellérendelve, hogy ez önkormányzati forrásból, önerőből valósul meg, esetlegesen lesz-e erre uniós támogatás. Az a véleményünk, hogy amennyiben ez teljes egészében önkormányzati önerőből kellene, hogy megvalósuljon, abban az esetben nem tudjuk ezt a beruházást támogatni, mert úgy gondoljuk, hogy vannak azért még a városban olyan problémák, gondolok itt járdákra, utakra, iskolákra, amelyek még nincsenek felújítva”

– így Kis Andrea (MSZP) önkormányzati képviselő.

„Nem a kilátó a lényeg, hanem hogy biztonságos legyen az út, de ha lehetséges, akkor érdemes összekapcsolni olyan programokkal, turisztikai vagy társadalmi programokkal egy útépítést, amelyek használnak az egész közösségnek. Hódmezővásárhelyen 40 ezer kerékpár van. A városban van a legmagasabb kerékpárútarány az országban. A városban és környékén nagyon sokan járnak a hétvégén biciklivel, gyerekekkel, családdal, és talán számukra ez érdekes dolog lehet”

– mondta Lázár János országgyűlési képviselő.

A várost elkerülő út várhatóan egy év múlva készül el. A körhíd közepére megálmodott kilátó mellé az autósok kedvéért parkolót építenének.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.