A Jobbik szerint nincs szükség a tízmilliárdokba kerülő Maccabi-játékokra

Gaztenger az ipari parkban
2017-06-18
A Honvédiaknak elegük van az ígérgetésből
2017-06-18

A Jobbik ellenzi, hogy a kormány 30 milliárd forintot herdáljon el a Maccabi-olimpiára, amelyre korábban még “csak” 2,1 milliárd forintot különített el – közölte dr. Kiss Attila.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje szerint ez a tizenötszörös áremelkedés világviszonylatban is egyedülállónak számít. Pedig korábban a kormányzati kommunikációban a játékok egy, az ország szempontjából hasznos, olcsó rendezvényként szerepeltek. Mára azonban az Orbán-kabinet legutóbbi rendeletében 30 milliárdot különítettek el egy sportkomplexum felhúzására.

– Az Orbán-kabinet eddig is rengeteg közpénzt pazarolt már el a túlárazások és a haverok zsebeinek kitömésének érdekében. Ezért kerül az eredeti ár többszörösébe a vizes VB vagy a Puskás Stadion megépítése. Biztos vagyok benne, hogy a Maccabi-játékokra elkülönített milliárdok sem lesznek korrupciómentesen felhasználva – jelentette ki.

Dr. Kiss Attila kifejtette: pártja inkább a kórházak, szakrendelők fejlesztésére, illetve a gyermek és szabadidősportok támogatására fordítaná ezt a pénzt. A Jobbik véleménye szerint ha már a kormány lefújta a 2024-es rendes olimpiai pályázatot, akkor az Európai Maccabi Játékokra sincs szükség.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.