Nemsokára itt vannak az első nyugdíjas állások
2017-07-30
Halálos baleset az M5-ös autópályán
2017-07-30

Salvador Dalí kiállításával ünnepli jubileumát az idén 10 éves Regionális Összművészeti Központ. A világhírű katalán művész grafikái és kisplasztikái már megérkeztek a kiállítóházba. A művek július 21-én kerültek ki dobozaikból – számolt be a szeged.hu.

Nátyi Róbert művészettörténész, a tárlat kurátora a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idén megnyitásának tizedik évfordulóját ünneplő Regionális Összművészeti Központban folyamatosan törekedtek arra, hogy kortárs alkotók mellett a nagy mesterek műveit is bemutassák a közönségnek. Az elmúlt években többek között Andy Warhol, Rembrandt, Hundertwasser és Mel Ramos alkotásait láthatták a szegediek.

A sorozat a jubileum alkalmából is folytatódik, az év elején Jan Saudek cseh fotóművész álomvilágszerű képeit mutatták be a szecessziós palotában, majd Alfons Mucha alkotásaiból rendeztek nagy sikernek örvendő kiállítást.

A szeptember végéig látható Dalí-kiállítás látogatói bepillantást nyerhetnek a szürrealizmus meghatározó alakjának sokoldalú munkásságába. A mintegy hatvan bemutatott alkotás között szerepelnek a mester korai művei, meghatározó képeinek szignált, művészi reprodukciói, litográfiák, rézkarcok, kőnyomatok, számos kisplasztika, több bronz szobor, valamint kerámiatál.

“Annak érdekében, hogy közelebb hozzák a katalán művészt és az őt övező jelenséget a tárlat látogatóihoz, a kiállításon szerepel majd több nagyméretű fotó, szoborportré, és néhány a művei alapján készült iparművészeti alkotás is.”

– közölte a szakember.

A Prágából Szegedre érkezett kiállítás a Reök-palotában július 28-án nyílt és szeptember 24-ig lesz látható.

(szeged.hu/dailyszeged.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.