Támogatják az óvoda- és iskolakezdést Maroslelén

Szelfipont előtt fotózkodhatunk Makón
2017-08-07
A nap képe
2017-08-08

[ad 2] [ad 8]

63 óvodás és 146 iskolás kapott fejenként 5 ezer forint értékű utalványt hétfőn délután, amit helyi üzletekben válthatnak be.

A választások után alkotta meg a képviselő-testület a Maroslele Jövőjéért programot. Ennek egyik eleme, hogy a Maroslelei Általános Iskolába és a Maroslelei Zengő Óvodába beíratott gyerekek 5 ezer forintos iskoláztatási és óvodáztatási utalványt kapnak fejenként. – Fontos volt, hogy a beruházások mellett próbáljunk olyan lehetőségeket teremteni, ami segíti a családok életét, a gyermekvállalást – fogalmazott Martonosi György. A polgármester hozzátette: reméli, hogy ez a támogatás a beíratással járó terheken segít és azáltal, hogy a gyermekek idejárnak, stabilan működhetnek tovább az intézményeik.

A program évente nagyjából egy millió forintjába kerül az önkormányzatnak. A jelenlegi ciklusban ez volt a harmadik ilyen utalványosztás. A marosleleiek örülnek neki és nagy segítségnek tartják. – Ruházatra, tornacipőre költjük majd – mesélte Bojtos Gabriella, akinek három gyermeke van: Rebeka és Gabriella iskolába, Regina óvodába jár.

Az elmúlt évek számaiból megállapítható, hogy némileg csökken a fiatalok létszáma a községben, ugyanakkor örömteli, hogy idén is több mint kétszázan jogosultak a támogatásra.

[ad 7]

1 Comment

  1. Gergely J. szerint:

    A Csipős -legyen csipős ,de tárgyilagos és nem elfogult és elvakult.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

Sikeresen feliratkozott!

Egy ismeretlen hiba lépett fel. Kérjük próbálja újra!

A www.mcsipos.hu felhasználhatja a megadott információkat, hogy kapcsolatba lépjen Önnel és marketing célra használja fel azokat.