Béremelésre kényszerült a Tesco

Vona Gábor: Igazából nem nekem kell a cigányságtól bocsánatot kérnem
2017-08-19
A nap képe
2017-08-20

[ad 2] [ad 4]

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) tájékoztatása szerint a Tesco szeptembertől ismét megemeli a bruttó béreket, 11-17 ezer forinttal. Ez azt jelenti, hogy hatott a sztrájkfenyegetés.

Azt azonban még nem tudni, hogy kinek mennyivel emelik a bérét, erről a Tesco péntek este fog egy részletes listát küldeni a szakszervezeteknek – tudta meg a 24.huSálling Józseftől, a KASZ vezetőjétől.

A tájékoztatás szerint a legkisebb bért az áruházban januártól az idei évnek megfelelő bérminimumra emelték (bruttó 161 ezer forint), majd a második félévtől 165 ezer forintra; ezt toldanák meg most újabb 11 ezer forinttal (bruttó 176 ezer forintra). A följebb lévő fizetéseknél pedig akár 17 ezer forint is lehet az emelés. És akik az idén eddig kimaradtak (a központban dolgozók), azok is kaphatnak valamennyi pluszt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy elégségesnek fogják-e tartani az emelést a szakszervezet vezetői, a táblázatot tanulmányozni fogják. (Alfahir.hu)

[ad 5]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

Sikeresen feliratkozott!

Egy ismeretlen hiba lépett fel. Kérjük próbálja újra!

A www.mcsipos.hu felhasználhatja a megadott információkat, hogy kapcsolatba lépjen Önnel és marketing célra használja fel azokat.