Egy balkáni útvonalon lehet megközelíteni az egyetlen nemzeti emlékparkunkat
2017-09-20
Tizennégy illegális migránst tartóztattak fel Kiszombor közelében
2017-09-20

Két, határon átnyúló román–magyar fejlesztési pályázat benyújtásával bízta meg az Arad Megyei Tanács vezetőségét a közgyűlés a hétfői rendkívüli ülésen.

Az egyiket a Békés Megyei Közgyűléssel együtt nyújtják be az Európai Unió határ menti együttműködéseket támogató INTERREG-programja keretében, és mintegy 13-14 millió eurós közegészségügyi fejlesztésről szól. Ebből körülbelül egymillió euró jut Arad megyének mint partnernek, és ebből a pénzből a megyei kórház kardiológiai osztályát modernizálnák és látnák el új berendezésekkel. (Kölcsönösségi alapon alakult így, mert mint korábban megírtuk, Arad és Békés megye közútfejlesztésre is közösen pályázott körülbelül ugyanekkora összegben, és abban Arad a projektvezető, tehát a pénz nagy részének felhasználója.)

A másik román–magyar pályázat, amire a megyei tanácsosok szavazatukat adták, a makói önkormányzattal közös, és kerékpárút-építésre vonatkozik. A terv szerint a Maros mentén, a Maros-ártér Tájvédelmi Körzeten át bicikliutat építenek majd Aradtól Pécskáig. Az ökoturizmus fellendítését célzó projektben az Arad megyei önkormányzat mintegy másfél millió eurót hívhatna le, amiből 14 kilométernyi kerékpárutat építenének meg. A pályázat benyújtásához még a Maros Vízgyűjtő Medence Igazgatóságával is partneri szerződést kell kötnie a megyei tanácsnak.

(aradihirek.ro)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.