Hiányolták a makóiak a szorobánt a Hagymafesztiválról

Makói segítségnyújtás Igazfalvának
2017-09-21
A nap idézete
2017-09-22

Kétségkívül jó ötlet volt sétálóutcává változtatni a 43-as főutat és jó fellépőket sikerült elhívni, viszont a képet árnyalja, hogy az Első Szorobán Alapítvány újra ,,mostohagyereknek” számít. Hiába voltak üres faházak, rengeteg terület, az idén 25 éves, makói székhelyű alapítvány nem jelenhetett meg a fesztiválon.

– A makói TV után a Hagymafesztiválon sem jelenhetünk már meg. Az eddigi években mindig megkerestek. Most én érdeklődtem, de állítólag lekéstem a jelentkezést – közölte oldalunkkal Vajda József.

Az alapítvány vezetője kifejtette: azt mondták neki, ha majd valaki visszamondja a helyet, akkor tudnak neki megjelenést biztosítani. – Amikor én jelentkeztem, hétfő reggel 72 résztvevőről szóltak és azt mondták, mindenkit kiértesítettek, aki benne volt abban az adatbázisban, amit a régi szervezőtől kaptak. Dél felé már 75 résztvevőről szóltak a hírek. A jelentkezés lezárása után akkor hogy emelkedhetett a szám? – fogalmazott.

A 2016-os városnapon folyamatosan volt érdeklődő a standjánál, akárcsak a szeptemberi hagymafesztiválon. Idén ősszel nem kapott lehetőséget.

Még aznap, a délutáni órákban felhívták, hogy juttatnak neki egy 1 négyzetméteres helyet, együtt egy másik kiállítóval. Ezért fizetni kellett volna kettőjüknek közel 12.000 Ft-ot, de ebbe nem ment bele, hiszen eddig egyszer sem kellett fizetnie a szorobán bemutatásáért, népszerűsítésért.

– Később letagadták, hogy mindenkit kiértesítettek. Azt állították, minden kiállító maga ment jelentkezni. Ez azért sem igaz, mert tudok olyan kiállítóról, aki nem jelentkezett és a fizetésre szólították fel – mesélte Vajda József. Úgy véli, ezért nem fogja tanítani senki Makón a szorobán használatát, ezzel pedig rengeteg gyereket zártak ki abból, hogy könnyen és gyorsan megtanulja a matematika alapjait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.