Bántalmazással vádolják a Pápay korábbi nevelőjét – a gyerekek a tárgyalásra már nem mentek el

Jobbik: A független szakszervezetek támogatják a béruniót
2017-09-24
Makói katona hozzátartozóit keresik
2017-09-24

Kiskorúak bántalmazásával vádolják a makói gyermekotthon egyik korábbi nevelőjét. A bírósági tárgyalás a tanúvallomások meghallgatásával folytatódott. A tárgyaláson elhangzott, hogy a gyermekek egymásnak is okozhatták a sérüléseket. Az egyik arcon ütött fiatalról kiderült, hogy rendszeresen fogyaszt kábítószert.

A makói Pápay Endre gyermekotthonban lakott az a két fiatal fiú, akit nevelőjük az intézmény egyik raktárhelyiségében lopáson kapott. M. László ezután tenyérrel, majd ököllel is arcon vágta a gyerekeket, akik könnyebb zúzódásos sérüléseket szenvedtek. A férfi tettért most a Makói Járásbíróságon felel.

„E bántalmazás következtében a kiskorú Sz. Dániel sértett a fej jobb oldalának zúzódásos sérülését szenvedte el, mely sérülés nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülés. A kiskorú P. Benjámin sértett a bal szem környékén és a jobb szem környékén zúzódásos sérüléseket szenvedett el” – közölte Horváth Kovács Ditta, a Makói Járási Ügyészség ügyésze.

A bíró a vádlott korábbi vallomását ismertette, aki tagadja bűnösségét.

„Elkezdtem vele kiabálni, hogy »Mit keresel itt? Mit vittetek el?«, erre mondta, hogy nem vettek el semmit, nincs náluk semmi. Rákiabáltam, hogy takarodjon kifelé, de egy ujjal sem nyúltam a gyerekhez. Ő azonnal ki is futott a helyiségből. Miután körbenéztem, elindultam kifelé, és be akartam zárni az ajtót, akkor láttam, hogy szét van rúgva a zárszerkezet környékén” – idézte Lakatos Lajos Sándor.

A gyerekek gyámja havonta többször is meglátogatta a két fiút. Mivel a raktár feltöréséből rendőrségi ügy lett, ő kísérte el őket a kihallgatásra.

„Akkor láttam, hogy Beninek a szeme alatt ilyen lila folt van, és kérdeztem tőle, hogy mi történt, de félig poénosan, mert nem gondoltam akkor semmi ilyesmire. Azt mondta, hogy kapott az arcára pofont az egyik nevelőtől, és attól lett lila” – jelentette ki a gyám.

A gyermekotthon egyik nevelője szerint a gyermekek egymásnak is okozhatták a sérüléseket. Sokuk pedig drogproblémával küzd.

„Sokszor beszélgettem velük, és néha valamikor elmondták, hogy mit használnak. Volt olyan, hogy a gyógyszert összetörték, belesodorták a cigarettába, és egészen más hatása volt szerintük, mint ha bármilyen más drogot használtak volna” – mondta a nevelő.

Az ügyben a bíróság a kiskorú sértettek vallomását is meghallgatta volna, de nem jelentek meg a tárgyaláson.

(hirtv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.