Erőszakos volt élettársával és ki is rabolta a többszörösen büntetett előéletű makói férfi

Egyedül bolyongott Apátfalvánál egy iráni migráns
2017-09-24
Még nyeretlen az NB3-ban a Makói FC
2017-09-24

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a helybeli férfinak az előzetes letartóztatását, aki hosszú időn keresztül erőszakoskodott élettársával és még ki is rabolta – írja az ügyészség.

A gyanú szerint a férfi idén márciusban makói ingatlanukban mellkason rúgta, arcon ütötte, illetőleg a haját tépte élettársának, amit a következő hónapban meg is ismételt. A fentieket követően a férfi a közös ingatlanukban azt követelte a sértettől, hogy öntse ki a táskája tartalmát, ellenkező esetben felgyújt mindent a házban, majd az élettársát megpofozta, hajánál fogva rángatta és azt követelte, hogy adja oda neki a pénzét.  Miután a sértett ellenállni már nem tudott, eltulajdonított a nő táskájából 100.000.-Ft-ot. Mindezeken túlmenően idén nyáron közös makói ingatlanukban ismételten pénzt követelt a nőtől, majd a sértettet megpofozta, egy csavarhúzót tartva a szívéhez közölte vele, hogy mindenféleképpen meg kell halnia. Miután a sértett ellenállása megszűnt, további 30.000-Ft-ot vett el tőle a gyanúsított.

Gyanúsított idén augusztus 6-án a külföldön tartózkodó élettársa lányát kereste fel, megfenyegette fel azzal, hogy ha nem hívja fel az édesanyját, akkor inzulint szúr bele. Az így létrejött telefonos kapcsolat során a gyanúsított megfenyegette a sértettet azzal, hogy ha nem küld haza pénzt, akkor megöli őket.

Mindezeken túlmenően a gyanúsított e hét keddjén és szerdáján két személygépkocsit tört fel Makó belterületén, amelyekből fokhagymát, fúrógépet, szerszámokat tulajdonított el mintegy 250.000-Ft értékben.

A többrendbeli rablás bűntette, kapcsolati erőszak bűntette, valamint zsarolás bűntette és lopás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélye, továbbá az eljárás meghiúsításának veszélye, illetőleg a szökés elrejtőzés veszélye okán tett indítványt a gyanúsított előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

A többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottal szemben mind a Makói Rendőrkapitányságon, mind pedig a Makói Járási Ügyészségen további büntetőeljárások vannak folyamatban.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a pénteken döntött.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.