Bántalmazással vádolják a Pápay korábbi nevelőjét – a gyerekek a tárgyalásra már nem mentek el
2017-09-24
Egyedül bolyongott Apátfalvánál egy iráni migráns
2017-09-24

Sarkadi Ágota és lánya, Maja makói katonasírok felújításába kezdett, most az egyik katona családját keresik.

Ágota elmondta: ,,az elmúlt év nyarán a lányom elhatározta, hogy a nagyszüleim sírjához közeli elhanyagolt állapotban lévő hősi sírokat saját zsebpénzéből felújítja. Ez szerencsére nagy médialavinát indított el. Foglalkozott vele a Duna Tv, a Kossut rádió, országos, és helyi lapok is. Ezért gyakorlatilag az egész ország felfigyelt rá.

Így kerültünk ismeretségbe a magyar hadisír gondozókkal és a magyar honvédség hadisírgondozó tisztjeivel. Augusztus 23- án emailban kaptam egy segítségkérést a hadisírgondozóktól, hogy Ukrajnában, egy harcmező feltárása során maradványokra bukkantak, nyakában a dögcédulával. A dögcédula fotóját elküldték a magyar hadisírgondozóknak, és ők nekem.

Hihetetlen jó érzés volt olvasni a felkérést. Az első perctől fogva nagyon akarok hozzátartozókat találni, mert láttam milyen megnyugvást jelent nekik, hogy békében tudják felmenőjüket, hisz már beazonosítottuk egy ismeretlen katona sírját. Azóta is jó kapcsolatot ápolunk a családdal.

Soha nem hittem volna, hogy a halál és halál között is van különbség. Mennyit segít, ha tudod, hol alussza örök álmát. Én ezt egy évvel ezelőtt értettem meg.”

Mit tudunk a katonáról?

NÉV: Ferencz István

Született: 1919. augusztus 9.

Születési hely: Makó

Édesanyja neve: Lakatos Erzsébet

Annyit tudunk, hogy honvéd volt, 1944. október 15 körül esett el.  1962-ben valaki kérte a halottá nyilvánítását, talán egy testvér az örökösödés miatt, vagy egy feleség, aki újra férjhez akart menni… nem tudjuk még, de ha kiderül, akkor vélhetően találunk hozzátartozót.

(ertekesotletek.blog.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.