A tudás alapú mezőgazdaságban hisz a Momentum

Már a lovakat sem kímélik?
2017-09-26
A nap idézete
2017-09-27

A Hotel Glorius konferenciatermében tartott családias hangulatú fórumot a Momentum Mozgalom kedd este. A szervezet mezőgazdasági programját dr. Raskó György mutatta be.

Az agrárközgazdász kifejtette: új szemléletű agrárprogramot alkottak, mely 21. századi. Lényege, hogy depolitizálva legyen a mezőgazdaság és tudás alapú legyen. – A kicsi gazdaságoknak is legyen jövője, akárcsak egy nagyobbnak. Olyan gazdálkodás kell, ami a lehető legkisebb természeti erőforrás ráfordítással tud előállítani olyan élelmiszert, ami minél természetesebb – fogalmazott.

A volt MDF-s, majd MDNP-s parlamenti képviselő szerint olyan szintre kell eljutni, hogy szintetikus vegyszerek ne legyenek a növénytermesztésben, az állattenyésztésből pedig tűnjenek el a hormonok.

Elmondta, hogy Magyarország Európa leggazosabb országa lett, sajnos káros, mérgező növényekkel. – Hozzuk kultúrállapotba a földet, a dűlőutakat, háztáji portákat! Néhány tízezer család foglalkozik mezőgazdasággal, a falvak pedig így kezdenek elsorvadni. Az Uniós támogatásokat úgy kell felhasználni, hogy ezeket a rossz folyamatokat megállítsa – közölte.

Mihálik Edvintől, a párt szegedi alapszervezetének elnökétől megtudtuk, hogy Makón kettő, Vásárhelyen négy tagjuk van, így próbálnak ebben a választókerületben egy szervezetet létrehozni. Úgy vélik, a térségben az ivóvíz minősége és az elvándorlás a legfontosabb megoldandó probléma. Konkrét országgyűlési képviselőjelöltjük egyelőre nincs a jövő évi választásokra, de szeretnének önálló jelöltet indítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.