Mi áll a háttérben? Lázár nem miniszterként folytatná tovább

Szegeden dőlt meg az újraélesztési rekord
2017-09-26
Tizenkét határsértőt fogtak el Battonya közelében
2017-09-26

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter hátrébb lépne a politika első vonalából. A kérdés, hogy ezt mennyire gondolja komolyan, vagy csak taktikázik, és helyzeti pozicionálásról van szó. A csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, hogy egy esetleges, újabb választási győzelem után már nem szeretne a következő kormány tagja lenni.

„Az a tervem alapvetően, hogy a választókerületemben dolgozok 2018 és 2022 között. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek hosszú távú ambícióim. 42 éves ember vagyok, ha van feladat, akkor van ambíció, de azt gondolom, hogy nagyon nehéz egy fenékkel két lovat megülni”

– jelentette ki.

Állítása szerint ezt már a miniszterelnökkel is közölte, de Orbán Viktor arra kérte, hogy beszéljenek még erről. Lázár János Hódmezővásárhelyen lakik, ami azt jelenti, hogy a munkanapjain három és fél óra megy el az ingázással, ebből pedig már neki és a családjának is kezd elege lenni.

Lázár János a kormányközeli Magyar Időknek adott szombati interjújában szintén arról beszélt: ha ismét bizalmat kap a választópolgároktól, a jövőben minden energiáját a választókerülete érdekérvényesítésének kívánja szentelni.

„Erről hosszabban beszélgettem Orbán Viktor miniszterelnök úrral is. Úgy érzem, kormánytagként elvégeztem a rám bízott feladatokat, és tiszta lelkiismerettel adhatnám át a miniszteri széket az utódomnak”

– mondta a lapnak.

Lázár hozzátette:

„terepen” kell dolgoznia annak, aki egyszer egy egész országot akar politikusként, például miniszterként szolgálni.

Azt is megismételte, hogy nem akar kiszállni a nagypolitikából, hanem inkább továbbképezni szeretné magát.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter már két éve is belengette a lemondását, amikor kiderült, hogy Orbán Viktor Rogán Antalnak is kormányzati szerepet szán, de egy ideig kérdéses volt, milyen felállásban dolgozik majd együtt a két politikus.

(alfahir.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.