A Jobbik Makói Ifjúsági Tagozata volt a szervezet legaktívabbja októberben

Az állatorvos válaszol: Kutyatartás gond nélkül II. rész
2017-11-16
Nem veszik emberszámba a közmunkásokat Makón
2017-11-16

A Jobbik Ifjúsági Tagozat Országos Elnöksége döntésének értelmében október hónap legjobb tagozata a Makói Ifjúsági Tagozat lett, és ezzel 2014 februárja óta, másodszor érdemelték ki ezt a címet.

Az indoklásból megtudtuk: a Makói IT példaértékűen veszi ki részét a béruniós standolásokból, nemcsak a saját településükön, hanem a környező falvakban is, ezzel segítve és támogatva országgyűlési képviselőjelöltjüket, dr . Kiss Attilát.

A Makói IT tevékenységéhez szorosan hozzátartozik évek óta az önkénteskedés és karitatív segítségnyújtás. Jó példa volt erre az elmúlt hónap is, amikor az idősek világnapja alkalmából két idősotthonnak is vittek almát adományként. A több éves hagyományra visszatekintő kupakgyűjtésük mellé idén ruha- és könyvgyűjtést is szerveztek. A ruhagyűjtés során egy helyi vállalkozó is csatlakozott a kezdeményezéshez, aki vállalta, hogy kiosztás előtt kimossa valamennyi összegyűjtött ruhát. Októberben sikeresen lezajlott egy újabb könyvgyűjtés és osztás, melyet legközelebb a Temes megyei Bodófalvára vinnének el.

A kampány és különböző karitatív akciók mellett, a szervezet életében erősen jelen van a rendezvényszervezés is. A helyi alapszervezettel közösen évek óta megszervezik az október 23-i fáklyás és lovas- és fogatfelvonulást. Az esemény lebonyolításában oroszlánszerepet vállal minden évben az IT. Az idei felvonuláson közel 50 fogat vett részt.

A Makói IT havonta tudósít híreikről A haza minden előtt című újságban, de emellett helyi hírportálokon is jelen vannak sajtótájékoztatóikkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.