Nem veszik emberszámba a közmunkásokat Makón

A Jobbik Makói Ifjúsági Tagozata volt a szervezet legaktívabbja októberben
2017-11-16
A nap idézete
2017-11-17

Portálunkhoz néhány neve elhallgatását kérő, közmunkásként dolgozó makói juttatta el véleményét. Kilétüket nem merték vállalni, hiszen féltik még azt a minimális fizetést is, amit jelenleg kapnak.

Elmondásuk szerint a közmunkások új melegedőjében méltatlanok a körülmények. Nincs elég levegő, nem lehet szellőztetni, mert a pincében van. Eső esetén folyik be a víz, mosdó és a WC pedig borzasztó állapotban van, sok a csótány.

Nyáron vagy meleg szódát kaptak „frissítőként”, vagy egyáltalán nem kaptak semmit. A krumplipermetezés után két nappal gazolniuk kellett, a párolgó permetszer miatt egy dolgozó rosszul lett, őt táppénzre küldték. A munka közbeni sérülésekről nem mindig készül jegyzőkönyv, sok esetben elsősegélyláda sincs egyes brigádoknál. A munkaeszközök állapota sokszor siralmas, alig tudnak dolgozni velük.

Forrásunk elmondta, hogy tisztában van vele, hogy vegyes a közmunkások megítélése. Vannak közöttük olyanok, akik nem dolgoznak, csak tengődnek. Ugyanakkor vannak olyanok, akik szeretnék tisztességgel ellátni ezt a munkát, még ezért a nevetségesen alacsony bérért is. De ha már ilyen kevés pénzt kapnak, azt legalább elvárják, hogy emberszámba vegyék őket.


A vádakkal kapcsolatban megkerestük az önkormányzatot, de hétfő óta nem kaptunk választ. Amint megküldik, közzétesszük.

Frissítés:

Pénteken megkaptuk az önkormányzat válaszát, akik közölték: a közmunkások megfelelő melegedőben pihenhetnek; a vegyszerezés miatt nem történt megbetegedés; megfelelő mennyiségű védőitalt kapnak; megfelelő szerszámokat biztosítanak nekik és mindig készül baleseti jegyzőkönyv. A teljes válaszuk itt!

(fotó: archív illusztráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.